Opel Corsa 1.4-16V Enjoy (2009)

autoreview

Opel Corsa 1.4-16V Enjoy (2009)

Signalement

UitvoeringCorsa 1.4-16V Enjoy
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2020
KM-stand bij aanschaf188.759 km
KM-stand laatst188.759 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Aankoop Opel Corsa D en eerste ervaringen

 • 188.759 km

Nu ik de auto al anderhalf jaar in bezit heb leek me de tijd wel rijp om mijn ervaring is te delen met anderen middels deze gebruikers review.

Na een wat minder prettige ervaring te hebben gehad met mijn eerste auto, dit betrof een Opel Corsa C, welke meer op de 5W-30 reed dan de benzine besloot ik de auto van de hand te doen. Dit mede dankzij het feit dat ik direct na de aanschaf van deze auto in Februari 2020 geconfronteerd werd met een kapotte bobine, lekke koppakking e.d. werd het maar is tijd om met een schone lei te beginnen. in Juli van datzelfde jaar reed ik richting Didam waar mijn huidige auto te koop stond voor een redelijk bedrag, ja weer een Opel Corsa, dit keer een van de vierde generatie.

Omdat de proefrit goed verliep en ik wel vertrouwen had in de auto en de persoon die hem mij aanbod ging over tot de aankoop. Tot op heden heb ik nog geen enkele spijt van deze aankoop, ik vind de Corsa een heerlijk sturende auto!

Nadat ik de auto gekocht had ben ik meteen overgegaan tot het verversen van de motorolie (GM 5W30) alsmede alle aanwezige filters. Na het uitvoeren van deze werkzaamheden heb ik de auto nog langs de plaatselijk garage gebracht voor een wat uitgebreidere controle en ook voor het vervangen van de remolie.

Tijdens de controle kwamen er gelukkig geen gekke zaken naar voren die de aandacht vereiste, gelukkig maar want dat was ook wel is leuk voor de verandering. Twee weken later vertrok ik voor een vakantie richting zuid-Duitsland. De Corsa heeft zich tijdens de vakantie ontzettend goed gehouden, kortom het was een heerlijke reisgenoot!

Tussen Augustus 2020 en de jaarwisseling niet veel bijzonders gedaan en gebeurt (op een kapotte bobine na .. jaja hahah het blijft een opel :) ).

Wordt vervolgd...

4,0
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

PRIVATE LEASE Opel Corsa

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (0)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens