Opel Corsa 1.4 Edition (2016)

autoreview

Opel Corsa 1.4 Edition (2016)

Signalement

UitvoeringCorsa 1.4 Edition
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2016
Jaar van aanschaf2017
KM-stand bij aanschaf5 km
KM-stand laatst47.512 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Voor het eerst een opel

  • 5 km

We hebben deze auto inmiddels een jaar in ons bezit. Een rustig rijdende auto. Geen overbodige toeters en bellen. De auto is gekozen op de aanwezige stoelen voor bestuurder en bijrijder. Deze waren van een betere kwaliteit dan andere auto's in deze prijsklasse.

Geen problemen met de auto waar het de techniek betreft. Deze doet alles op de juiste manier.

Brandstof verbruik is wel afwijkend van de fabrieksopgave. Deze geeft een gemiddelde op van 4,9 l/100 km terwijl ik, als zuinige rijder niet verder kom dan 5,6 l/100 km. Van deze kilometers is ongeveer 75% snelweg.

Het nadeel van de auto is gelegen in het zicht als je aan het stuur zit. De brede voorlijst en de vorm beperken het zicht als je een hoek omgaat.

Bijna twee jaar

  • 47.512 km

Inmiddels twee jaar een prettig rijdende auto in ons bezit. Er zijn wel twee kanttekeningen van mijn kant te plaatsen.

Inde eerste plaats blijft het verbruik achter bij wat ik ervan had verwacht. Ik ben een wat men noemt zuinige rijder. Het verbruik over ruim 47.000 km ligt nu gemiddeld op 5,54 liter per 100 km (1 op 18,06) In de winterperiode met winterbanden is dat rond de 1 op 17.
In de tweede plaats heb ik elk jaar een probleem gehad met de snelheidsmeter. Deze gaf in beide gevallen kort na het wegrijden een snelheid van o km per uur aan. Op basis van mijn navigatiesysteem kon ik de snelheid op het juiste niveau houden. Nadat de auto vervolgens een aantal uren stil had gestaan werkte alles weer. De dagteller gaf echter de totale gereden afstand aan in beide gevallen. Het garagebedrijf kon de fout echter niet traceren.

PRIVATE LEASE Opel Corsa

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (0)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens