Opel Corsa 1.4-16V Sport (2002)
Uitvoering | Corsa 1.4-16V Sport |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Een Opel Corsa, niet gelijk mijn eerste keuze. Totdat ik deze auto bij de dealer zag staan. Goede kleur, voorzien van open dak, afneembare trekhaak etc. Toen volgde de proefrit: ik was verkocht!
Deze auto heeft 90 pk en een sportonderstel. Hierdoor is de auto wat harder geveerd. Rijdt erg lekker, maar nadeel van dit sportonderstel is wel dat je alles van de weg voelt. Het vermogen is meer dan voldoende. Op de snelweg heb je bij 130 km. nog over om goed te kunnen inhalen, hij heeft nog voldoende trekkracht. Wel is het motorgeluid dan meer aanwezig. Bij verkeerslichten kan je als eerste wegzijn, motor is sterk genoeg voor een Corsa. Heb in het verleden ook gereden met een 1.2 maar je merkt het verschil heel duidelijk. Het gaat bij deze 1.4 allemaal net wat sneller.
Afgelopen jaar op vakantie geweest naar de Ardennen. Bij Luik met volbepakte auto en fietsen achterop omhoog: geen probleem. We merkten wel dat we omhoog gingen maar de Corsa kon het prima aan. Erg leuk rijden daar met deze auto: bochtige weggetjes daar houdt deze auto van.
Het interieur ziet er mooi uit met het aluminium wat gebruikt wordt op het dashboard. De sportstoelen zitten lekker en de witte wijzers geven een goed zicht. Ook op langere afstanden blijven de stoelen goed zitten en bieden meer dan genoeg steun.
Tot op heden hebben zich nog geen problemen voorgedaan. Bij 60000 km is de distributieriem vervangen. De auto krijgt de beurten volgens het boekje bij de dealer. Auto is betrouwbaar. Het is starten en rijden maar!
Vorig jaar november is de auto wel aangereden door een vrachtwagen terwijl deze geparkeerd stond. Auto is weer helemaal gerepareerd maar soms hoor ik nu wel wat geluiden uit die hoek. De dealer heeft (nog) niets kunnen vinden.
Blijf zeker nog een poosje doorrijden in deze auto.
Update:
Beide koplampen hebben (afwisselend van elkaar) de geest gegeven. De eerste koplamp (links) gaf verder geen probleem. Nadat de tweede koplamp stuk ging, week later, begonnen de leeslampjes te knipperen. Bleek een draadje los te zitten bij de verlichtingsknop. Alles snel en kundig gerepareerd, tot op heden alles ok.
Corsa kwaaltje: krakende stabilisatorstangen als je over drempels gaat. Alleen bij koud weer.
...ingeruild
Tsja... zoals met alle goed dingen... de Corsa heeft het veld moeten ruimen. Er staat nu een Renault Clio 1.4 16V Rip Curl uit 2007 op de oprit. Totaal andere auto, weer met open dak en vele opties... HEERLIJKE WAGEN!
Corsa... bedankt!