Opel Corsa 1.4-16V Enjoy (2007)

Opel Corsa
Opel CorsaOpel CorsaOpel CorsaOpel CorsaOpel CorsaOpel CorsaOpel CorsaOpel CorsaOpel CorsaOpel CorsaOpel CorsaOpel CorsaOpel CorsaOpel CorsaOpel CorsaOpel CorsaOpel CorsaOpel CorsaOpel CorsaOpel Corsa

UitvoeringCorsa 1.4-16V Enjoy
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2007

De Business-versie van de Opel Corsa heb ik als voorloopauto en het zou niet de auto van mijn keuze geweest zijn. Na zes maanden rijden kan ik echter niet anders zeggen dan dat ik het een buitengewoon prettige auto vind, zeker gezien de prijs. Natuurlijk is het voor dat bedrag geen strepentrekker, maar je kommt vlot genoeg met het verkeer mee - ook op de snelweg - en door de prima stoelen en de ruime uitrusting is het ook een aangename auto om in te vertoeven. Op drie punten schiet de Corsa m.i. tekort.

Om met het eerste te beginnen: bergruimte. De dubbele bodem in de achterbak is heel onhandig. In de praktijk gebruik ik die niet en kost het me bergruimte in de hoogte. Ook de bergruimte binnenin is mager: alleen twee bergruimten in de portieren en een klein en onhandig gevormd dashboardkastje.

Daarnaast is de Corsa relatief zijwindgevoelig. Het is best in de hand te houden, maar bij windvlagen moet je wel bij de les zijn.

Tot slot beslaan de ruiten van de Corsa erg snel en heeft de ontwaseming relatief veel tijd nodig om op gang te komen.

Al met al is het echter heel wat auto voor het geld. Het sportieve en netjes afgewerkte interieur en de ruime uitrusting (standaard cruise control!) zorgen ervoor dat je ongestoord van A naar B komt en uitgerust aankomt.

De prestaties van de Corsa zijn niet heel bijzonder, maar zoals gezegd kom je prima met het verkeer mee. In alle opzichten is het een gemoedelijke auto met voorspelbaar gedrag. Met gemak wordt een verbruik van bijna 1 op 16 gehaald - bij veel snelwegverkeer, maar ook veel files.

Het is duidelijk een compromisauto, maar dan wel een die waar voor zijn geld levert.

Toelichting bij de waarderingen: de gebruikskosten ken ik als leaserijder niet, bij de keuze voor het merk heb ik inmiddels een andere keuze gemaakt. Mijn waardering voor Opel is echter gestegen.

============================
Update 30-5-2008, 31.000 km:
============================
Weer een paar maanden verder, de kilometerteller staat inmiddels op 31.000 km en mijn mening is niet veranderd over de Corsa. Over twee dagen krijg ik mijn definitieve auto (een Honda Civic Hybrid), maar ik ben geen moment ontevreden geweest over deze auto. Ook de afgelopen maanden geen rare problemen, geen rammeltjes of kraakjes en geen klachten behalve de hierboven omschreven nadelen in het interieur. Het is wat mij betreft een prima auto voor de praktisch ingestelde bestuurder die niet per se als eerste weg hoeft te stuiven bij het stoplicht.

Geen

PRIVATE LEASE Opel Corsa