Opel Corsa 1.2i-16V Strada (1999)
Uitvoering | Corsa 1.2i-16V Strada |
Bouwjaar | 1999 |
Jaar van aanschaf | 2014 |
Verrasend
Als auto/motor gek wissel ik regelmatig van voertuigen. Zo ging mijn mx5 eruit en kwam er weer een motor. Toch heb ik geen zin om met de motor door de regen te rijden dus ben ik opzoek gegaan naar een goedkoop autootje. Het viel mij wat tegen, normaal vond ik al gauw een goedkope auto voor €500,- maar dan kwam ik nu niet mee weg. Ik was opzoek naar een starlet, maar daar vroegen ze echt te gekke prijzen voor. Zo kwam ik op mijn zoektocht een opel corsa tegen, een 1.2 16v uit 99 met 170000 op de teller. Tja niet mijn eerste keuze, maar tot mijn verwondering reed de wagen erg lekker. Tuurlijk merk je dat hij 15 jaar oud is maar daar is de prijs dan ook naar. Uiteindelijk heb ik deze voor €1050,- aangeschaft. Een nieuwe APK en een nieuwe accu kreeg ik erbij tijdens de aflevering. Nu heb ik nog niet zoveel gereden dus ik ben erg benieuwd hoe deze corsa het gaat doen. Wordt vervolgd....
Verkocht
Heb de corsa inmiddels onverwachts verkocht. Een collega van mijn zoon zocht een corsa en gaf een goed bod. Ik heb er een goede 3 maanden ingereden totdat iemand hem wilde kopen. Ik moet zeggen dat het een heerlijke auto was om in te rijden. Ik heb nu een 4 jaar oudere clio en moet eerlijk zeggen het verschil is erg groot. De opel is luxer ondanks de zelfde 1200cc een stuk sneller en zuiniger. Hij zit veel beter en is veel meer auto dan de clio.
Ik gebruikte de corsa als tweede auto (buiten mijn motor) en heb hem dus onverwacht verkocht.
De keuze tussen een clio en corsa is heel duidelijk, in werkelijk alles is de corsa de betere auto.