Opel Corsa 1.2i-16V Strada (1999)

Uitvoering | Corsa 1.2i-16V Strada |
Bouwjaar | 1999 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
Deze wagen heb ik oktober vorig jaar aangeschaft bij de Opel dealer in Amstelveen , de auto had zeer weinig gelopen en alle onderhouds historie was aanwezig.
De auto was zowaar aangeschaft en onderhouden bij ditzelfde dealerbedrijf.
Maar dit waren niet de enige pluspunten van deze wagen, ook nog eens uitgerust met een airconditioning en fabrieksaudio.
gebruik de auto voor woon werk verkeer ongeveer 50km per dag.
en daar is deze auto ideaal geschikt voor.
De wagen is zo trouw als een hond , want dienst weigeren doet hij nooit .
je draait de sleutel om en het vrolijke gebrom van de 1200 16 klepper komt je tegemoet . over de motor gesproken is het ook nog eens een zuinig wagentje , met zijn kleine 45 liter tank rijdt je al snel 500 km , en ik rijdt altijd stevig door.
de prestaties zijn prima , geen sleheidswonder of iets maar ben zeker nooit als laatste weg bij het stoplicht.
de stoelen in de auto zijn lekker zacht en prima om dagelijks die 50km te rijden.
de ruimte in de wagen is zeker erg goed , je kan er alles mee vervoeren , en door dat de banken achter in 4 standen te zetten zijn kan je makkelijk grote spullen in je achterbak planten.
(er gaan gemakkelijk 3 trommen van het drumstel achterin)
het enige dat ik mis zijn electrische ramen , maar dat is misschien iets te kritisch voor de leeftijd van de auto.
Gat in mijn uitlaat
De corsa ging de laatste tijd steeds meer geluiden maken , en vond het een beetje sjonnie worden.
Ben naar de dealer in Amstelveen geweest.
De midden en eindemper waren allebij rot , en toen ze de uitlaat eraf hadden en de nieuwe erop gezet heb ik een van de gaten gezien en die was zo groot dat ik er zonder moeite een colablikje in zou kunnen duwen.
verder rijdt de auto als een speer en is het heerlijk met deze warme dagen de airco aan te zetten.
Asbak achterin
Ik ben al tijden op zoek om mijn auto wat persoonlijke touches te geven.
En zoals dat gaat bij een gebruikte auto die je toch een beetje naar eigen smaak wil aanpassen. Mijn corsa heeft bijvoorbeeld 4 handgrepen aan het dak.
en ben nu aan een asbakje gekomen voor in de middenconsole voor de achterpassagiers.
zeer mooi resultaat mag ik toch wel zeggen.
en het liefst wil ik nog een achterbank met 3 hoofdsteunen met hetzelfde bekledingsmotief , maar dat is nog even zoeken.
Verder geen problemen met de auto , rijdt nog steeds als een speer. en de airco ijskoud , alleen jammer dat de auto nog iets minder pittig word als die aanstaat.
haperen
De laatste tijd begon mijn corsa wat te haperen tijdens het wegrijden en was hij helemaal niet snel meer. Ben gelijk naar de dealer in Amstelveen gereden.
daar werd geconstateerd door de monteurs dat de massa lucht sensor of andersgezegd maf sensor kapot was gegaan.
ze konden me gelijk laten zien wat het ging kosten , en dat was best pittig ,365 euro.
Ik wilde het laten zitten tot een monteur tegen mij zij dat ik met een nieuwe sensor maar een proefrit moest rijden in mijn eigen auto. Dit heb ik gedaan en geweten .
hij ging werkelijk waar weer als de brandweer , en eenmaal teruggekomen hadden ze er nog een zeer mooi prijsplaatje van gemaakt en heb ik het maar gedaan.
ook heb ik nog nieuwe ruitenwisserbladen er op laten monteren en heb gelijk een afpraak gemaakt voor een grote beurt , dus ik kan er met mijn corsa voorlopig weer tegenaan!
Lekken
Na de afgelopen tijd niet veel in mijn eigen corsa te hebben gereden maar in een Chevrolet Cruze kwam ik er laatst achter dat mijn dakbekleding nattig was .
Dit terwijl ik niet eens een schuifdak heb bleek mijn auto toch te lekken .
Eerst dacht ik dat het misschien kwam dat het water door de voorruit kwam ?
Maar na een ritje naar de Amstelveense dealer werd er geconstateerd dat de kitranden van mijn dak niet goed meer waren.
Dus laten vervangen en geen water meer gezien in mijn auto sindsdien .
Overigens heb ik mijn banden ook laten vervangen.