Opel Corsa 1.2-16V Njoy (2002)

Opel Corsa 1.2-16V Njoy (2002)

UitvoeringCorsa 1.2-16V Njoy
Bouwjaar2002
Jaar van aanschaf2006

Na een dik jaar gereden te hebben in de Honda Accord Coupe vond ik het wel tijd voor iets anders, mede omdat ik oom een Yamaha R6 had gekocht en de vaste lasten samen nogal hoog waren, een Honda Accord Coupe is voor een student een erg dure auto om te rijden.

Dus ik op zoek naar een kleine auto met toch enige luxe en degelijkheid, ik kwam op de Corsa C uit.

Deze Corsa C heb ik nu een kleine 2 maanden in bezit en ben er bijzonder tevreden over. Mijn Corsa is in de NJOY uitvoering, met een aantal fijne opties zoals onder andere een lederen stuur, ik heb de lichtbruine bekleding en deze kleur komt ook terug in de stiksels van het lederen stuur, verder een andere pookknop en veel zilveren accenten in de auto.

Verder heb ik nog centrale vergrendeling met afstandsbediening en elektrische ramen, mijn corsa is het 2003 model met onder andere 8 airbags, wel zo fijn.

Voordat ik de auto kocht, las ik hier MyReviews van andere Corsa rijders, wat mij opviel was dat er vaak wordt gesproken over dat de 1.0 en de 1.2 bijzonder rap zijn, hier kwam ik zelf ook achter de eerste keer dat ik in de corsa reed, ik kan prima met al het verkeer mee komen, en ik was doorgaans toch een ’linksrijder’ met de Honda Accord Coupe en de Yamaha R6, maar met de Corsa wil dat net zo goed. De krachtbronnen van de Corsa zijn wat mij betreft ook dik in orde.

Dan het interieur, hier kan ik ook alleen maar zeer positief over zijn, ik zit erg goed in de stoelen, die van mij zijn ook in hoogte verstelbaar. Verder vind ik alles in de auto erg degelijk, heb absoluut geen kraakjes en dergelijke, over veel dingen heeft Opel goed nagedacht, de brilhouder is erg handig, het handschoenenkastje is mooi ruim, de stuurbediening van de radio is érg fijn, de knoppen zitten op de juiste plek en voelen degelijk aan en isolatie is ook goed, ik hoor de motor niet tot nauwelijks in de auto, ook op de snelweg niet.

De stuurbekrachtiging maakt het sturen érg licht, sommige mensen zien dat als een nadeel maar ikzelf vind het super.

Medepassagiers zitten vrijwel altijd prima in de auto, ook achterin en ook op langere afstanden.

De wegligging is ook helemaal in orde, zelfs toen ik de standaard stalen velgen er nog onder had zitten, deze heb ik na een week vervangen door 17’ OZ Superturismo’s en de wegligging is er alleen maar beter op geworden.

Het verbruik schat ik op ongeveer 1 op 17 gemiddeld, voor mij prima, met de Accord Coupe reed ik 1 op 10.

Tot op heden nog geen problemen gehad, wel aantal keren bij de dealer geweest voor kleine dingetjes als onderdeeltjes.

Ik ga de Corsa in onderhoud zetten bij Van der Molen in Groningen, qua onderhoud heb ik nog geen ervaring met ze maar met het magazijn wel.

Ik ben er dus al wel eens over de vloer geweest en wordt altijd zeer vriendelijk te woord gestaan en kan er ook met elke vraag terecht, wat ikzelf erg belangrijk vind.

De prijzen van onderdelen en de (vaste) prijzen voor onderhoud zijn ook zeer acceptabel.

In oktober krijgt de Corsa een grote beurt bij Van der Molen, ik zal dan weer een update plaatsen.

UPDATE
De corsa heeft op 31-10 een grote beurt gehad, + wintercheck en garantie en een gratis leenauto, deze grote beurt heeft mij 344 euro gekost, vind ik een prima bedrag.

Ik kon de auto na 4 uur weer ophalen, ik had zelf maar 1 puntne en dat was de handrem die afgesteld moest worden, deze zit nu weer mooi strak.

Ik geniet nog steeds enorm van deze corsa, al moet ik zeggen dat ik de Astra GTC en de Astra Twintop beide erg mooi vind, weet al vrijwel zeker dat ik 1 van deze auto’s over 1 a 1,5 jaar wil gaan rijden, we zien wel wat er komt.

PRIVATE LEASE Opel Corsa