Opel Corsa 1.2-16V Essentia (2007)
Uitvoering | Corsa 1.2-16V Essentia |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Sinds begin september rij ik in een Opel Corsa van het Business model (dus niet de Essentia zoals hier vermeld maar de Business stond er niet tussen). De Business variant beschikte over alle noodzakelijke opties zoals radio met mp3, airco, cruise control, dubbele opbergruimte in achterbak (bovenruimte en onderruimte gescheiden door plank) en opbergruimte onder de voorstoel. Ik heb hem gekregen voor zakelijk rijden en heb sinds begin september 2007 al 5700 km mee gereden. Hoewel nog niet zoveel als sommige reviews hier van andere auto’s wil ik toch een indruk geven van deze auto. Het uiterlijk is mij erg meegevallen. Die designersteam bij Opel hebben met deze auto zeker een inhaalslag gemaakt. Het ziet er zeker degelijk uit. De achterbank is ruim voldoende voor langere mensen. Ik ben zelf 1,82m en ik pas achter prima. Ik kom met mijn hoofd niet snel tegen het dak aan. Ik merk ook dat deze auto wat hoger zit.
Ik heb tot nu toe geen problemen gehad. Omdat ik hem gloednieuw heb meegekregen (als tijdelijke auto voor mijn volgende auto) moest ik hem inrijden. Bij de eerste 1000 km viel mij vooral op hoe stil hij van binnen is. Op de snelweg hoor je de motor vrijwel niet meer zodra je op kruissnelheid bent. Je hoort dan slechts windgeruis van buiten. Echt super. Jammer vind ik dat het schakelen van zijn 1 naar 2 niet zo vlot gaat. De motor ijlt dan steeds na. Ik heb het idee dat de versnellingen iets te ver uit elkaar liggen.
Paar duizend km verder ben ik nog steeds erg blij met de prestaties en comfort van deze auto. De radio met mp3 is erg goed. Bij mijn auto zijn ze vergeten de antennespriet mee te leveren maar ik heb geen problemen met ontvangst. Het is nog steeds goed, heel goed zelfs. Het zal wellicht komen doordat ik in de randstad (Rotterdam) woon. Het verbruik valt voor deze auto nog best mee vind ik. Ik rij dagelijks van Rotterdam naar Den Haag voor werk en sta iedere dag in de file. In de weekend rij ik regelmatig langere afstanden. Tot nu toe is het verbruik 6,3l/100km. 120 km/uur rijden doet hij bij iets minder dan 3000 rpm. Het motorgeluid is nu wel wat toegenomen ten opzichte van toen hij net nieuw was. Ik zit te denken binnenkort wat motorolie bij te gooien om het te verminderen... geen idee of dat helpt. Wat mij ook opvalt is dat de auto nou iets stugger is geworden. Geen idee waar dit aan ligt. Het zal wel aan mijn gevoel liggen maar in het begin was het comfort echt prima.
Wat mij opvalt is dat de Corsa zuinig rijdt tot circa 110 km/uur. Het verbruik wat ik dan regelmatig heb is circa 6,2l/100km. Ga je nog sneller dan stijgt het verbruik explosief toe. Bij 120km/uur ligt het verbruik dan op circa 6,8l/uur en bij 130km/uur op 7,2l/uur (dit alles bij redelijk windstil weer). Ik weet niet of jullie dit ook hebben maar misschien ligt het wel aan mijn auto die nog niet helemaal is ingereden. Wellicht ligt het aan de bouw van de Corsa die wat hoger is.
Al met al heb ik een nieuwe Opel Corsa besteld, business variant met navigatie dvd-100, EPS, cruise control, airco, radio met mp3 en mistlampen. Deze auto nu is een tijdelijke auto en de volgende Opel Corsa is de definitieve leaseauto. Foto’s volgen nog.
Enige probleem bij de Corsa is dat de remmen nu beginnen te piepen (begonnen bij kilometerstand van 5100km). Ik heb geen idee wat ik hier tegen moet doen. De remmen piepen wanneer je langzaam afremt. Ik heb wel eens gehoord dat agressiever met mijn remmen omgaan door harder te remmen wel helpt omdat de glazuurlagen dan beter afgehaald worden.
Verder geen problemen. Bevalt tot nu toe goed!