Opel Corsa 1.4 Start/Stop Color Edition (2014) #2
Uitvoering | Corsa 1.4 Start/Stop Color Edition |
Bouwjaar | 2014 |
Jaar van aanschaf | 2014 |
Vervolg review opel corsa 1,4 101 pk
De vorige review stopte bij de 111.000 km (uit mijn hoofd). Dus tijd voor een voortgang van mijn ervaringen met de Corsa.
In mijn vorige review viel mij destijds op dat na de 100.000 km de onderhoudskosten gaan aantikken.
M.i. een breakpoint; of verkopen of doorrijden, that's the question. Ik heb voor doorrijden gekozen !
Nu, maart 2020, 126.000 km op de teller en een voorzichtige conclusie is dat ik een goede keuze heb gemaakt. Eigenlijk geen noemenswaardige kosten gehad.
De Corsa is nu 6 jaar oud en rijdt nog prima. Goed en degelijk product. Ik verwacht er nog vele jaren mee te kunnen rijden; een 1.4. atmosferische doorontwikkeld motortje. (geen turbo, geen 3-pitter, geen..... fratsen).
De carrosserie ziet er ook nog prima uit!! (geen spatje roest). Start altijd en loopt heerlijk.
N.B.: ik tank E10 en af en toe een half blikje (20 liter) 98/E5. Of dit helpt weet ik niet. Een gevoel in mij zegt dat ik hier goed aan doe. (??!??)
Het idee dat de Corsa met 98/E5 lekkerder loopt, wat meer power en een iets gunstiger verbruik. (6,1 liter/100 km) oplevert.
Mijn benzineverbruik is op de lange termijn gemiddeld 6,5 liter/100 km.
Let op: Brandstofverbruik zit hoofdzakelijk in je rechter voet !! Waarvan akte !!
Nieuw Jaar 2021
Tijd voor mijn 2e review met de km-teller op 138.000 km.
De Opel Corsa blijkt een prima karretje te zijn. Geen problemen of onkosten gehad sinds de vorige review op 2 maart 2020. Alleen een APK en mijn airco laten vullen. De rest van het onderhoud, zoals motorolie, filter e.d. doe ik tegenwoordig zelf. De remolie komt dit voorjaar aan de beurt na 2 jaar. (zie reactie op mijn review; bedankt en de reactie is een waardevolle vermelding). Onderhoud van de oliën en filters is erg belangrijk voor elke auto. Als je hieraan houdt kun je lang doortuffen met je auto. Dit is de echte duurzaamheid !!
Sinds 2 maart 2020 heb ik gekeken naar het gemiddeld gebruik stad + snelweg) van mijn Corsa (1.4 / 100 pk) : 6,3 liter voor 100 km ofwel 1:16.
De Corsa is nu 7 jaar oud en bevalt nog prima. Goed product voor een goede prijs. Niks mis mee, prima auto !!
Einde zomer 2021
Tijd voor de 3e review na een lekkere vakantie in Zuid-Duitsland.
In de tussentijd 12.000 km gereden en het gemiddeld verbruik blijft op 6,3 staan. In de vakantie veel Stau mogen meemaken maar ook heerlijk kunnen blazen. (Zondag!). Ben erg tevreden met de Corsa; echt een prima karretje!!
Laatst wel de remvloeistof vervangen, was al meer dan 2 jaar geleden.
Goed onderhoud is de basis !! De beste manier om de auto duurzaam te laten zijn.
Mei 2023
Inmiddels weer 25.000 km verder. Mooie tijd voor een review.
De Corsa vertoont geen mankementen of problemen. Over een half jaar is dit autootje 10 jaar en kan niets anders zeggen als : een heel handig, wendbare auto die spaarzaam is met de benzine. Nog steeds staat 6,2 l/100 km. Hier zit van alles in : snelweg (België / NL), kleine ritjes in de buurt.
Motorisch tiptop. Geen olieverlies o.i.d. Kosten : geen. De beurten doe ik zelf. Alleen weer eens de airco laten vullen na 2 jaar.
Voor de rest is eigenlijk niets kapot gegaan. Erg degelijk dus want we doen er van alles mee.
Krijg het idee dat deze Corsa nog lang mee gaat. Laten we het hopen want nieuw zijn ze haast niet meer te betalen. (auto = melkkoe = slechte investering)