Opel Corsa 1.2 Turbo 100pk Elegance (2020)

Uitvoering | Corsa 1.2 Turbo 100pk Elegance |
Bouwjaar | 2020 |
Jaar van aanschaf | 2020 |
Ophalen van de auto
Na een zeer fijne maar relatief korte ervaring van 10 maanden met een oude 318d uit 2004 nu heel iets anders. Een Corsa!
We hebben de auto als private lease genomen, en als hij bevalt nemen we hem na de leaseperiode over. We hebben gekozen voor een Elegance uitvoering met automaat, parkeersensoren voor en achter en allerlei andere toeters en bellen. De eerste 700 kilometer staan inmiddels op de teller.
De auto ligt strak op de weg, voelt zeer fijn aan en stuurt heel fijn. Even wennen aan de lane assist (Valt ineens op hoevaak je al dan niet per ongeluk alsnog over lijntjes rijdt) maar al met al erg blij met de gemaakte keuze. Automaat schakelt soepel en Apple CarPlay is ontzettend fijn. We gaan zien hoe de auto ons bevalt over een tijdje.
De kop is eraf
Gisteren na een ruime 3 maanden de 4000 kilometer aangetikt. 5,6 liter gemiddeld, we rijden redelijk wat snelwegkilometers. Nog steeds een heel fijn autotje, weekendje Texel bepakt en bezakt paste er allemaal in.
Niet helemaal foutloos
In de afgelopen 8000 kilometers ben ik toch wel een paar dingen tegen gekomen die mij opvallen en soms ook irriteren.
De hoedeplank:
Als de hoedeplank vastgepakt wordt blijven er miniscule kleine haartjes aan je handen steken. Deze doen zelfs gewoon ook zeer en blijven lang zitten. Zelfs na een grondige schoonmaakbeurt met de stofzuiger zitten er nog losse haartjes die als een soort splinter in je vingers blijven zitten. Niet echt kwaliteit.
De ruitenwissers:
Met name als de ruitenwisser aan de achterkant aan staat hoor je links uit het dashboard het klikken van een relais. Het valt mij tijdens het rijden genoeg op om erop te gaan letten en dus irritant te vinden.
Het infotainment systeem:
Apple CarPlay werkt echt top, maar soms is de verbinding tijdens het rijden ineens weg en weer terug. Het lijkt mij om een gevoelig USB poortje van de auto te gaan in dit geval.
Rare meldingen:
Gisteren regende het heel hard, en de parkeersensoren sloegen (daardoor?) helemaal op tilt en gingen zelfs even in storing. Een herstart van de auto lostte alles op maar toch opvallend.
De verlichting:
Op onze auto zit LED verlichting, niet de optionele duurde adaptieve verlichting maar de verlichting die standaard op de Elegance uitvoering te vinden is. Ik vond vanaf het begin al dat de verlichting erg hoog leeg te schijnen (verkeersborden lichten van ver al goed op). Toen ik een keer samen met mijn broertje onderweg was kreeg ik achteraf commentaar op de hinderlijke felle lampen aan de voorkant die veel zicht wegnamen. Inmiddels hebben we ook zeker 1 tegenligger gehad (mogelijk meer waarover we niet zeker zijn) die ons seinde. We hebben daarom de verlichting op stand 1 gezet in plaats van 0. Daardoor schijnt het licht minder ver omhoog.
Kortom: de auto is niet geheel zonder foutjes.
Ingeleverd
Na 22000 kilometer en 1 jaar hebben we helaas moeten besluiten de auto weg te doen. We vonden de auto aan de kleine kant voor een gezin en het zorgde altijd voor discussie over wat we wel en niet mee konden nemen. Toen ik in de regen stond te hannesen met een autostoel en de voorstoel naar voren moest zetten om het überhaupt te laten passen was ik er klaar mee.
Dat is dan ook gelijk het enige nadeel aan de auto en zegt meer over de B segmenter als auto voor een gezin dan dat het iets negatiefs zegt over de Corsa zelf. Gemiddeld verbruik was 5,7 liter en dat is keurig te noemen. Zou er zo weer 1 (als tweede auto) nemen als dat nodig is.
Wat hebben we dan nu? Een Ford Focus wagon uit 2019 in de ST line uitvoering.
PRIVATE LEASE Opel Corsa

Opel Corsa 1.2 Elegance 100pk | Navigatie by App | Parkeersensoren | Climate Control | Half-Leder | Full-LED | 16"LMV | !!
- 2022

Opel Corsa 1.2 Edition Sport (APPLE CARPLAY,NAVI,LANE ASSIST,PDC,LED,CRUISE,BLACK EDITION,SPORTSTOELEN,NETTE STAAT)
- 2020

Opel Corsa 1.2 Edition NAVI-APP CRUISE 16"LM LANE-ASSIST