Opel Astra Stationwagon 2.0 DTi-16V Pearl (2001)
Uitvoering | Astra Stationwagon 2.0 DTi-16V Pearl |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
Een complete auto waarin ik tot op heden zonder problemen heb gereden. Het motorblok is voldoende sterk. Je kunt er goed mee opschieten in het verkeer. Je voelt het wel goed als de turbo zijn werk gaat doen.
De auto voorzien van cruise-control, welke mij uitstekend bevalt. Zelfs op korte afstanden gebruik ik het.
De auto voelt nog aan alsof het een nieuwe is. De stoelen zitten nog steeds goed.
De wegligging is nog steeds prima. Ook op smalle en bochtige (land)weggetjes. Een auto waarin ik nog steeds met veel plezier rijdt, ondanks dat het een auto is waarvan 13 in een dozijn gaan.
Ik kijk inmiddels wel uit naar het nieuwe model, die er een stuk fraaier uitziet.
De motor verbruikt wel veel olie. Het verbruik is ongeveer 1 liter per 3500 km. Volgens de dealer ligt dit aan het type motor (2.0 turbodiesel) en is het verbruik binnen de marges. Wel zorgen dat je olie bij je hebt. (Gelukkig geeft de boardcomputer een melding als het oliepeil te laag is!).
Verder zijn er geen problemen met deze auto.