Opel Astra Stationwagon 1.9 CDTi 120pk Cosmo (2005)

Opel Astra Stationwagon
Opel Astra StationwagonOpel Astra StationwagonOpel Astra StationwagonOpel Astra StationwagonOpel Astra StationwagonOpel Astra StationwagonOpel Astra StationwagonOpel Astra StationwagonOpel Astra Stationwagon - interieurOpel Astra Stationwagon - interieurOpel Astra Stationwagon - interieurOpel Astra Stationwagon - interieurOpel Astra Stationwagon - interieur

UitvoeringAstra Stationwagon 1.9 CDTi 120pk Cosmo
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2005

Na anderhalf jaar Renault ervaring waarvan eerst 9 maanden een Megane Grand Tour (lease) en daarna een half jaar een Scenic (voorloop) werd het tijd voor een ander automerk. De voornaamste reden voor deze keuze was dat ik bij beide auto’s te vaak, in de periode dat ik ze reed, bij de dealer heb gestaan.

Mijn shortlist is toen geworden: de Peugeot 407SW 1.6d, de Volvo V50 1.6d en de Opel Astra SW 1.9d. De leaseprijs heeft uiteindelijk de doorslag gegeven om voor de Astra te kiezen.

Ik heb toen de Cosmo besteld met als extra opties: het comfortpaket (climate control, radio/mp3 speler en 6 voudigverstelbare besteurdersstoel), parkpilot en 12-volt aansluiting in de koferbak). Binnen 8 weken stond de auto bij de dealer.

Wat een vooruitgang met mijn vorige auto is dit zeg! Het begint al bij het openen en sluiten van de deur, geen blik wat je dicht trekt maar een deur die dicht gaat. De stoelen zijn hard en zitten perfect. Het materiaal wat gebruikt is voor het dashboard e.d. is van een hoogwaardig niveau.

De auto stuurt en schakelt goed (okay de 407 deed het nog net iets beter) en de vering is lekker stug. Op de snelweg (en nauutrlijk ook zeker in de stad) komt de auto goed mee maar het is wel jammer dat je bij het inhalen toch moet terugschakelen naar z’n 5 of soms ze 4 wil je je voorligger een beetje vlotjes voorbij gaan.

Een paar minpuntjes: Er hadden wel iets meer opbergvakjes mogen zijn, dit is wel erg karig. Het is erg jammer dat je de items die standaard op het display van de boardcomputer worden getoond (huidig verbruik en actieradius en heel erg groot de datum als de radio uitstaat) niet kan aanpassen. Tijdens het rijden valt je oog daar te vaak op en bij een bijna lege brandstoftank wordt het echt zo’n ding. En er is geen indicatie over hoe hard de radio staat (dat moet je dus op gehoor doen).

Geen

7,5