Opel Astra Stationwagon 1.7 DTi GL (2000)
Uitvoering | Astra Stationwagon 1.7 DTi GL |
Bouwjaar | 2000 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Deze auto eind 2005 gekocht omdat ik veel km’s woon-werkverkeer moest gaan maken.
In het begin heel tevreden over de auto, totdat er elektronische storingen kwamen.
Het lampje van het motormanangement ging om de haverklap branden en de motor ging dan in een soort veilige modus rijden. Alle trekkracht weg en veel herrie uit het vooronder. Aantal keren bij de Opel dealer geweest (want het was een computerprobleem en daarvoor MOEST ik naar de dure dealer). De dealer heeft enkele malen de motormanagementcomputer gereset, maar geen resultaat. Uiteindelijk bleek dus de hele computer defect. Een kostenpost van [schrik niet] €1100,-
Enkele weken later ging hetzelfde lampje weer branden, weer terug naar de dealer, bleek de krukassensor defect (???) weer een kostenpost van €300,-.
In 1 maand dus €1400,- uitgegeven aan iets ontastbaars....
Sindsdien rijdt de auto weer als een zonnetje.
Geen problemen, nauwelijks olieverbruik (1 liter op 40.000km), erg zuinig (snelweg 1:23 stad 1:18 gemmiddeld 1:20).
Het enige nadeel aan de auto is ’t gebrekkige comfort. Hiervoor had ik een Fiat Bravo SX met elektrische ramen en airco. De GL uitvoering van de Astra heeft dat allemaal niet en dat is wel jammer.
Sinds kort is de aanjager van de verwarming stuk. Ik heb de auto klaar staan om in te ruilen (inmiddels al 181.000km op de teller) en laat er dus niets meer aan doen.
Prima auto, lekker veel ruimte achterin, maar wel erg karig uitgerust.
Een belangrijke redenen om deze auto te rijden is zijn zuinig motor en de ruime achterbak. Kinderen achterin is geen probleem maar voor volwassenen is niet veel ruimte.
Buiten de ’normale’ slijtage (banden, remmen, uitlaat en accu):
- computer defect bij 140.000km (€1100)
- krukassensor defect bij 140.000km (€300)
- aanjager defect bij 180.000km (€?)