Opel Astra Sports Tourer 1.7 CDTI 110pk Cosmo (2012)
Uitvoering | Astra Sports Tourer 1.7 CDTI 110pk Cosmo |
Bouwjaar | 2012 |
Jaar van aanschaf | 2012 |
Eerste indrukken
Na 10 jaar trouwe dienst heb ik de Corsa ingeruild voor een Astra Sports tourer 17 CDTI.Wagen rijd zeer vlot ondanks vele negatieve commentaren in verscheidene testverslagen.Wagen heeft een prima afwerking,stuurt licht en bij snelheden boven de 110 km stil.De ingebouwde navigatie 900,is een juweeltje.De komende weken volgt een update van mijn ervaringen.
Ervaring na 1 jaar
Vandaag auto naar garage gedaan voor eerste onderhoud nl:15000 km.Motorolie vernieuwd en wissel van winterbanden naar zomerbanden,meer moest er niet gebeuren.Nog altijd zeer tevreden over mijn Astra,alles werkt zoals het moet en nergens een kraaktje te horen.De boordcomputer geeft een gemiddeld verbruik van 5,4 liter aan per 100 km,dat valt dus enorm mee voor toch geen kleine auto.De vele knopjes op de middenconsole is totaal geen probleem,na enkele dagen is men er zo aan gewend.Ook de ingebouwde GPS is een plezier om te bedienen en bied vele mogelijkheden.De motor trekt meer dan genoeg op,dus power meer dan voldoende.Met veel plezier stap ik elke dag in mijn Astra en geniet van elk moment.
update
Na nu meer dan 2 jaar en een paar maanden,nog steeds zeer tevreden over mijn Astra.Niets negatiefs te melden.Wanneer de 45000 km er aan komt zal ik een nieuwe update geven.
update
Onlangs winterbanden terug gewisseld voor zomerbanden en jaarlijks onderhoud.Twee nieuwe voorbanden laten monteren.Na 8 jaar zonder onkosten en mankementen nog steeds zeer tevreden over mijn Astra.Alles werkt perfekt en stap nog steeds met veel plezier in mijn Astra.Op naar de 100000 km.
update
Na ondertussen 12 jaar in mijn bezit,nog steeds erg tevreden over mijn Astra.Enkel onlangs een nieuwe roetfilter moeten laten plaatsen wegens een opmerking tijdens de jaarlijkse autokeuring.Anders geen noemingswaardige kosten buiten het jaarlijks onderhoud wat geen grote hap uit mijn budget vraagt.Hoop er nog een paar jaar met nog steeds veel plezier mee verder te rijden.
Update
In het algemeen zeer tevreden over mijn Astra.Enkel de versnelling is soms moeilijk in zijn vierde te brengen.Dit is enkel sporadisch eens gebeurd en tot nu toe niet meer gebeurd.Buiten jaarlijks onderoud geen andere kosten gehad.Ben afgelopen week naar het autosalon in Brussel geweest en de nieuwe Grandland bevalt mij enorm,alsook de nieuwe Frontera.Mischien maak ik de komende weken een keuze welk model mijn volgende auto zal worden.