Opel Astra Sports Tourer 1.6 Turbo Sport (2012)

Opel Astra Sports Tourer 1.6 Turbo Sport (2012)

UitvoeringAstra Sports Tourer 1.6 Turbo Sport
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2012

Opel Astra Sports Tourer 1.6 Turbo 180pk

3 weken terug mocht ik na een wachttijd van 2 maanden, mijn nieuwe auto op gaan halen bij mijn dealer. Het is 6 jaar geleden sinds ik een nieuwe wagen had. Ook terug een opel nadat de belgische regering een leuke belasting heeft uitgevonden die mij zwaar pakt met mijn vorige familiewagen.

Het gaat om de: 1.6T sport
Getinte ruiten
Navi 900
Xenon verlichting
OPC bumperpakket

De kleur wit was de enige kleur die mij aansprak, wel had de wgen een opc kithe nodig om hem toch net iets sportiever te maken.

De eerste kilometers zijn zeer comfortabel, ik kom van een E39 M5 en dit is echt een goed onderstel. Het interieur oogt prachtig, zeker met de rode LED lichten in de console, het dashboard is zeer mooi uitgelicht. Ook heeft de Astra een hill assist al wist ik niet dat dit standaard was. De optie Infinity klinkt goed maar de versterker slaagt met momenten tilt en laat het volume op en neer dansen. Dit moet ik nog een aan de dealer voorleggen.

Ondertussen wat tijd gehad om wat dingetjes te proberen. De boordcomputer is zeer uitgebreid. Het automatisch sluiten van de deuren kan je hierin instellen, alsook of de lichten moeten aan gaan als de deuren worden geopend.
In tegenstelling wat gezegd word in de autobladen is deze auto toch behoorlijk vlot is. Het gemiddelde verbruik met korte afstanden ligt nu op 9,4l/100km (ongeveer 1 op 10) op langere traject zegt de BC toch een 7,5l/100km en op 70-90km/h wegen rond de 5l/100km.

PRIVATE LEASE Opel Astra