Opel Astra GTC 2.0 CDTI 165pk Sport (2013)

Uitvoering | Astra GTC 2.0 CDTI 165pk Sport |
Bouwjaar | 2013 |
Jaar van aanschaf | 2015 |
GTC ophalen in Duitsland
Wat een avontuur, zelf een auto importeren uit Duitsland. Ik zou het zo weer doen!
Ik had een lang wensenlijstje opgesteld (165pk of BiTurbo, OPC-line pakketten int/ext, FlexRide, lage km-stand, AGR-stoelen). Daardoor heb ik een tijd gezocht, maar dat aanbod is er gewoon. De eerste kanshebber was er eentje zonder OPC-line interieur: mooie auto. De tweede had wel die binnenuitrusting en wát een verschil in uitstraling! Die werd het dus, scheelde ook nog eens €1000,-.
Op de dag van ophalen, 360km rijden van Utrecht, moest ik nog veel regelen rondom de import - zoals gepland. Alleen bleek bij aankomst dat de auto nog binnen stond, foutmelding in het roetfilter en een lege tank bij het wegrijden. Bij aankomst bij het StVA deden de parkeersensoren achter het niet - mooi begin.
Dik 2 uur verder alles geregeld, maar toen nog terug voor reparatie. Er bleek een centrale kabel doorgebeten, die start/stop en parkeersensoren voedt.
Met een belofte over een '100-punten check' in het achterhoofd deed dat wel pijn.
Bij de terugrit wist ik meteen weer waarom ik de GTC had uitgekozen met een dikke diesel, wat een ding! De wegligging is subliem, zelfs in de Normal-stand. Bij elke snelheid is er weinig geluid, veel trekkracht en veel gevoel.
Helaas was het een rit met werkzaamheden en files, met daartussen kleine stukken blazen.
Oei, een defect knipperlicht kan ook iets anders b
De eerste eigen kilometers waren een genot, wat een upgrade ten opzichte van mijn Corsa D 1.3 CDTI... Niks ten nadele daarvan!
Iedereen vindt de GTC verrassend mooi en sportief van binnen en buiten en schrikken van de dikke 20" wielen! Ik denk dat ik ook schrik als ik winterbanden ga aanschaffen...
Maar toen ging een knipperlicht stuk. De boordcomputer gaf netjes een melding: 'Richtingaanwijzer linksachter defect' - waarvoor mijn compliment overigens. Dus ik naar de materialenshop, knipperlicht gekocht en vervangen, maar dat had geen effect.
Afspraak gemaakt bij de Opeldealer in Nieuwegein en die had vanzelfsprekend maar kort ingepland ('die zal wel twee linkerhanden hebben :D').
Het bleek niet zo makkelijk, want uiteindelijk hebben de monteurs drie dagen nodig gehad voor een diagnose: de BCM (Body Control Module) was de oorzaak. Die vervangen en de hele elektronische huishouding moest gewist en hergeprogrammeerd worden.
Ben ik blij dat er nog een half jaar fabrieksgarantie op zit, want alleen al de diagnoseuren had ik niet op een rekening willen zien!
De auto had overigens alle instellingen van gemiddeld verbruik tot bluetoothverbinding en muziek onthouden, dus ik kon instappen en wegwezen.
Mijn leenauto was een gloedjenieuwe Adam, maar ook nu was het verschil met de GTC weer duidelijk... Wat een bak!
- Betrouwbaarheid4
- Prestaties5