Nissan Sunny 1.6 SLX (1991)

Uitvoering | Sunny 1.6 SLX |
Bouwjaar | 1991 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Deze auto heb ik gekocht van de eerste eigenaar, een oudere man die niet veel heeft gereden. De prijs was 900 Euro en de auto zag er uit als nieuw.
De eerste weken kon ik vernemen dat de auto traag was geworden, maar dit heb ik langzamerhand er wel uit gekregen. Nu is het een bommetje op 4 wielen.
Technisch was de auto ook nog zo goed als nieuw, de auto is door de eerste eigenaar regelmatig naar de garage gebracht voor een grote beurt.
Op dit moment heb ik pas mijn eerste echte probleem, maar dit is gemakkelijk te verhelpen. Er zit een scheur in de uitlaat deze word dinsdag al gerepareerd.
Bij de laatste APK is mij ook verteld dat de uitlaat niet zo super meer was en dat er 2 banden moesten worden vernieuwd. De banden zijn nu ook vervangen door 2 nieuwe viking banden.
Op de weg rijd de auto heerlijk relaxed, maar er trilt natuurlijki wel een keer wat. Dit komt door het interieur en daar zijn Japanners niet geweldig in.
Laatst heb ik met de auto een rit van 2x 400Km gemaakt via Duitsland. En de auto is met vlag en wimpel geslaagd. Hij haalt makkelijk 180 (dan drinkt ie wel). En is de steden rijd de auto redelijk zuinig 1 op 15.
Conclusie, Uiterlijk een 5 techniek een 10 en prestaties een 7.
Banden: 2 vesrleten banden, 2 nieuwe er op gezet.
Uitlaat: Scheur in de pijp en demper heb ik laten vervangen door een sportdemper.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee