Nissan Sunny 1.6 SLX (1988)

Nissan Sunny

UitvoeringSunny 1.6 SLX
Bouwjaar1988
Jaar van aanschaf1992

Nissan Sunny

Dit was onze tweede Sunny in die tijd.
Eerst een nog oudere bruine en daarna deze grijze hatchback.
De auto was grijs en was voor die tijd een gunstige auto maar niet heel uitgebreid uitgerust.
Als er maar een radio inzat en alles het maar reed dan was het goed.
En wat was deze auto toch betrouwbaar weinig onderhoudskosten alleen wel een keer langs de weg met pech gestaan.
Accu leeg.
Na wat autotrack pagina's afgezocht te hebben zag ik deze niet meer eens staan.
Jammer maar het opvolgende model van de Sunny staat voor 2000 euro heb je er een goede auto aan.
Zeker in deze crisis of als eerste auto een ideale reisgenoot.
Aanbod is groot dus je hebt het nog voor het kiezen.
Onze keuze was toen puur rationeel met weinig emotie daar was deze auto goed voor.
Hij bracht je van A naar B zonder al teveel kosten.
Voor de rest een auto met weinig poespas en eigenlijk erg saai.
Zie ook foto was onze grijze Nissan letterlijk een grijze muis in het verkeer.
We reden er mee naar vakanties met een kar erachter uiteraard omdat de kofferuimte erg weinig was.
De auto is zeker niet ruim in de omvang.
Waarom dan de auto weggedaan?
Door de kinderen werd de auto gewoon te klein en dan zeker met vijf personen is het in zo'n kleine auto niet echt comfortabel.

Wordt het ooit weer een Nissan?

Ondanks de uitstekende betrouwbaarheid en het plezier is onze smaak met de jaren heen ook veranderd.
Nissans zijn zeker moderner en mooier geworden en met de betrouwbaarheid zit het ook wel goed.
Maar ondanks dat zal de enige Nissan die we met z'n allen een beetje mooi vinden de Qashqai worden.
Maar hebben we nog de ruimte nodig en het zal ook een nieuwe ervaring worden om in een hoge auto te vertoeven.

We houden het zolang nog bij de Citroën Xsara Picasso maar misschien staat er ooit wel een Nissan voor de deur.

7,5