Nissan Sunny 1.3 SLX (1987)

Nissan Sunny

UitvoeringSunny 1.3 SLX
Bouwjaar1987
Jaar van aanschaf2000

De instapper

Net na het halen van mijn rijbewijs, moest er natuurlijk een auto worden aangeschaft. Omdat ik nog met mijn studie bezig was en alleen een bijbaan had. Moest er een auto worden uitgezocht uit de goedkoopste categorie.

Het werd een Nissan Sunny 1.3SLX, die ik bij een handelaar kocht voor Fl 1400,-

Rijeigenschappen.

De 1.3 was de instap model motor en dat was ook te merken. Weinig trekkracht, en veel lawaai. De auto had ook niet veel grip op de weg en rolde over de wangen van de banden, nadat ik 2de hands 15" inch lmvelgen + band voor 30 tientjes eronder had geplaatst was dit stukken beter.

Comfort.

Veel comfort hoef je niet te verwachten. Geen Stuurberkrachtiging, Centrale Vergrendeling, laat staan airco. Het ergste vond ik wel de vele bijgeluiden van bijvoorbeeld de veer van de koppeling, lawaai van de motor. Dit zorgde ervoor dat ik zonder muziek aan niet graag in deze auto reed.

Betwouwbaarheid.

Na een half jaar waren de koppelingsplaten echt versleten (had ie in het begin al last van) Dit reperatie koste gelijk 1/3 van de auto.

Fun Factor.

Hoewel de eerste auto vaak de beste herinneringen naar boven haalt, heb ik dat bij deze auto juist niet. Door het weinige comfort, vond ik het geen fijne auto om in te rijden.

5,0
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee