Nissan Qashqai DIG-T 160 Tekna+ (2019)
Uitvoering | Qashqai DIG-T 160 Tekna+ |
Versnellingen | 7, Automaat met dubbele koppeling |
Bouwjaar | 2019 |
Jaar van aanschaf | 2019 |
1,3 dig-t dct 160pk tekna+
Rijgedrag:
De auto rijdt heerlijk, is nog even wennen om met een automaat door heuvelachtig landschap te rijden. De sport stand biedt wel uitkomst omdat je toch graag beide handen aan het stuur hebt in haarspeldbochten, daardoor mis ik toch wel een beetje schakelflippers
Stuurt goed en ligt strak op de weg, komt waarschijnlijk ook wel door de michelin sport bandjes ben benieuwd wat er later onder komt als deze set opraakt, gezien het een lease auto betreft.
Zelfs op winterbanden rijd de auto super, alleen oppassen bij sommige bochten op de snelweg met een lagere advies snelheid.
Het hoge zitten is even wennen, auto voelt echt veel ruimer aan, terwijl de vectra groter is.
De qashqai is ook lekker stil bij cruisen op de maximale snelheid 120/130 op snelwegen.
In sport stand trekt ie wel echt snel op voor je gevoel, ook andere weggebruikers vergissen zich er nog wel eens in
Ecomodus:
De eco modus druk ik bijna elke dag aan, het helpt ietsjes, maar niet veel. Dat komt omdat deze overruled word als je echt vol in de kickdown zit. Verder word de verbruiksmonitor omgezet naar een eco stand die verteld of je gaspedaalstand ook in de "groene eco zone" zit, geinige feature, maar ik merk voor mijn gevoel erg weinig van de eco stand.
Propilot:
In de stad en tot 90km/h rijdt het best goed, zolang er geen file is waar ongeduldige mensen elke keer in het gaatje willen kruipen tussen jou en je voorganger. Tijdens files nog weinig gebruik van gemaakt, afstanden tussen jou en je voorligger zijn voor mijn gevoel gewoon zo ruim dat het mij stoort. Was alleen wel fijn tijdens het wachten voor een brugopening dat ie zelf weer weg kon rijden.
Multimedia en panoramadak:
Android auto werkt echt top! Zelfs met dit kleine 7inch scherm, het zou handig zijn als ie groter zou worden in de toekomst maar hij voldoet prima. Alleen als het zonnetje schijnt en schuin of vanachter door het panoramadak schijnt moet de zonwering echt dicht om het scherm af te kunnen lezen. Nu zit ik vaker met 2 dan met 3 of meer mensen in de auto dus dan is het niet zo erg als ie dicht moet, maar als passagier op de tweede zitrij is hst wel erg fijn als ie open is om lekker rond te kijken.
De bose stereo heeft een mooi geluid, beter dan mijn vorige auto's
Verlichting:
Automatische verlichting, deze werkt echt top al heb ik de grootlichtassistent nog niet in werking gezien. Wel komt er zoveel licht vanaf dat je makkelijk de weg kunt volgen, is echt zoveel relaxter dan hallogeenverlichting. Uiteindelijk toch een keer gereden met de grootlichtassistent, hij schakelt soms in terwijl er wel tegenliggers zijn, die vinden dat niet zo tof, ik ben voor mijn gevoel beter af als ik het zelf regel.
Conclusie:
Ik ben erg tevreden met de qashqai, vlak voor levering twijfelde ik nog even of ik wel de juiste keuze had gemaakt. Daar heb ik nu echt geen last meer van, deze tekna+ uitvoering voelt wel echt aan als een premium auto voor mij. Ook ben ik super tevreden met de keuze voor een iets goedkopere leaseauto waardoor ik in de maand meer over hou. De stoelen zitten echt geweldig, nu ook na lange stukken fysiek geen last van nek en rug. Voelt dan ook aan alsof ik pas 10 minuten gereden heb.
Na 2000km begon ie al een stuk soepeler op te pakken met wegrijden, nu moet ik wel echt opletten bij het wegrijden hoe diep ik het gaspedaal intrap om weg te komen, dat viel in het begin nog mee. Wel prettig maar even opletten.
Verbruiksmonitor:
PRIVATE LEASE Nissan Qashqai

Nissan Qashqai 1.3 DIG-T Premium Edition Leder | Trekhaak | Panoramadak | Camera |
- 2021

Nissan Qashqai 1.2 Tekna Automaat | Panoramadak | 360 Camera | Navigatie | Half-Lederen bekleding | Cruise control | Climate control | Lane assist | Dodehoeksdetectie | Stoelverwarming
- 2018

Nissan Qashqai 1.3 DIG-T Tekna + | PANODAK | LEDER | CAMERA |