AutoWeek.nl heeft je steun nodig

Nissan Qashqai DIG-T 160 N-Tec (2020)

UitvoeringQashqai DIG-T 160 N-Tec
Versnellingen7, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2020
Jaar van aanschaf2020

Geen probleemloze Nissan Qashqai

Heb de auto 3,5 jaar rij bezit gehad vanaf nieuw. Binnen het jaar zijn de camera boven de voorruit, benzinetank en brandstofproblemen vervangen. De camera gaf veel foutmeldingen en daardoor werkte de pro pilot (cruise control) vaak niet. Bij de garage was de eerste reactie, ja dat ligt aan de dashcam die aan de voorruit zit. Nou, niet dus want na vervanging waren de problemen opgelost. Toen kwamen er rammels van de achterkant. Dat bleek na even zoeken iets bij of rond de brandstoftank te zijn. Dit is keurig zonder gedoe opgelost.
In de loop der jaren nog vaak een rammeltje gehad wat iedere keer een hitteschild bleek te zijn rond de uitlaat. Ik zou zeggen, gebrekkig design op dit punt.
Vanaf het begin deed de versnellingsbak soms vreemd wanneer je op enige snelheid (>80 km/u) het gas intrapte. Het voelde als even inhouden terwijl de motor al begon te gieren. Een keer genoemd bij de dealer maar er was niets aan de hand.
Na 2,5 jaar kwamen er trillingen bij optrekken. Eerst heel subtiel maar wel voelbaar en dat werd steeds erger. Bij de dealer langs en er heeft een monteur gereden die helemaal niets kon ontdekken. Daar sta je dan en denk je dat je gek bent.
Een maandje of wat later met een aanhanger erachter begon te auto te schokken bij optrekken, en de trillingen werden erger. Tweede keer bij de dealer langs geweest en gemeld. Een monteur is er weer mee gaan rijden en helemaal niets aan de hand. Dat hij met een aanhanger schokkend optrekt konden ze niets mee, dan moest ik maar een aanhanger meenemen. Een aanhanger van de dealer er even achter hangen kon echt niet. Ik heb expliciet gevraagd of ik er wel veilig mee naar de bergen kan. Dat werd volmondig bevestig want niets aan de hand.
Je raad het al, de eerste serieuze helling begon de auto schokkerig op te trekken en de motor wat te gieren. Met in het achterhoofd dat het allemaal niet erg zou zijn hebben we de vakantie met zeer grote irritatie rondgereden en afgemaakt. Het is ook gelukt om het fenomeen op video vast te leggen en dat lijkt de manier te zijn geweest om er serieus naar te laten kijken. We hadden bewijs!
Een derde keer dus terug naar de dealer (voor een bijna 3 jaar oude auto met garantie!!) en toen werd vastgesteld dat er niet meer veilig met de auto gereden mag worden, geen meter meer. Toen is de dealer eindelijk wel in actie gekomen en is binnen redelijk korte termijn de versnellingsbak inclusief koppeling vervangen. De auto reed daarna beter dan ooit gedaan. Het was wel duidelijk dat er vanaf het begin iets niet goed is geweest, maar je vertrouwt toch op een merkdealer als die zegt dat de auto rijdt zoals het hoort. Schokkend vind ik dat we naar het buitenland op pad zijn gestuurd, maar nog meer dat een monteur dus niet in staat is gebleken om het verschil met hoe het hoort te voelen. Het is overduidelijk een andere auto na vervanging dus dat had m.i. wel gemoeten. We hebben dus bijna 3 jaar met een auto gereden die niet voldeed aan hoe die had moeten rijden maar nooit iets van Nissan of de dealer erover gehoord, laat staan compensatie gekregen. Dit was dus ook de laatste Nissan voor ons door alle perikelen. zonde want verder was het wel een fijne auto en over de dealer waren we aanvankelijk zeer tevreden.

• Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

PRIVATE LEASE Nissan Qashqai

Nissan