Nissan Qashqai dCi 110 Business Edition (2018)
Uitvoering | Qashqai dCi 110 Business Edition |
Bouwjaar | 2018 |
Jaar van aanschaf | 2018 |
Nieuwe Auto
Inmiddels ruim 12000km in twee maanden met de auto gereden dus tijd voor een review.
De auto is afgeleverd bij VKV nissan Amsterdam, de kleur is vivid bleu, en als extra heb ik een Bose audio istallatie, bagage rek en een trekhaak.
De auto rijd echt lekker en is heel stil, je hoort de moter niet en ook heel weinig windgeruis.
Echt een compliment voor nissan voor een hoge auto.
De stoelen zitten lekker stevig, en de stoelverwarming is lekker warm.
De ruimte op de achterbank is goed mijn 3 kinderen kunnen er prima zitten, en hebben mooi uitzicht door het panorama dak.
De auto heeft veel veiligheidsvoorzieningen, en deze werken goed je gaat ze echt waarderen als je er een tijdje mee rijd.
Ook de 360gr camera is echt super handig met parkeren, mijn vrouw is er helemaal weg van.
De bose audio is een goede verbetering, er zit nu een goede ballans tussen de lage en de hoge tonen in en heeft een goed volume zonder te vervormen.
De moter was even wennen de peugeot had 120pk/300nm, de nissan 110pk/260nm maar nu hij ingereden is en je er aan gewend bent snel genoeg maar het is geen strepentrekker.
Het verbruik ligt bij mij op 6.0l op de 100km, voor de auto vind ik dit een redelijk verbruik.
Al weer 8 maanden in bezit
Inmiddels bijna de 60.000km aangetikt, persoonlijk vind ik het nog steeds een heel fijn rijdende auto.
Nog steeds zeer te spreken over de led koplampen, wat een licht zit hier in als je dan weer een keer meerijd in een auto met halogeenlampen.
Ben er afgelopen zomer eerst een weekend mee naar Oostenrijk geweest F1, en later voor twee weken naar de Toscane Italie.
Beide reizen is de auto prima bevallen, je merkt wel dat de auto hier door wel wat vlotter van geworden is.
Met dakkoffer erop en 5 man in de auto ging perfect door de Alpen.
Het verbruik was ongeveer 1op15, en heb waar het kon toch 150km/u gereden.
Inmiddels knapt er wel wat in de bestuurders stoel in bochten of als in ik over een drempel rijd.
Dit laat ik bij de 60.000km beurt wel oplossen bij Nissan van de Bunte in Harderwijk.
Bij de vorige beurt 30.000km werd er een kleine olielekkage gevonden tussen de moter en versnellingsbak, zelf heb ik hier nooit iests van gezien.
Dit is door de dealer netjes verholpen, voor de rest weinig te melden de auto rijd perfect.
Ik lees veel problemen over de sensors van de dode hoek en parkeersensoren die ik helemaal niet herken.
Denk dat dit bij mijn model van na de facelift opgelost is
Kerst 2019
Inmiddels al weer flink wat kilometers met de Qashqai gereden.
Nog elke dag stap ik met plezier in de auto, op de lange afstanden die ik met de auto rijd blijft het een super fijne auto.
Afgelopen zomer zijn we met de auto naar Rome geweest, wat prima te doen was de airco aan en lekker rijden.
Het gemiddelde verbruik is nog steeds ronde de 6,0l op de 100km.
Moet hier wel bij zeggen dat ik regelmatig nachtdienst heb en dan 150km/u rijd met de auto.
Dus een redelijk verbruik vind ik, en tot nu toe nog geen enkele keer olie hoeven bijvullen.
De stoelen zitten nog steeds perfect en er rammelt niets.
Dat was met de vorige Peugeot wel anders.
Een keer een probleem gehad dat er een sensor in de uitlaat defect was en waardoor het motor engine lampje ging branden.
Dit is door de dealer v/d Bunte in Harderwijk netjes verholpen.
Voor de rest weinig te melden, op naar de 180.000km, wanneer de auto vervangen word.
Laatste loodjes
Sinds vrijdag 3-7-2020 is de auto niet meer in mijn bezit'.
Heb er altijd met veel plezier mee gereden, weinig tot geen problemen er mee gehad.
Prima auto nooit olie hoeven bijvullen, een betrouwbare luxe auto.
Jammer dat hij weer ingeleverd moest worden, de auto is vervangen door een Ford Focus st-line wagon 1.5 tdci.
PRIVATE LEASE Nissan Qashqai