Nissan Qashqai 1.6 Acenta (2009)

Nissan Qashqai
Nissan QashqaiNissan QashqaiNissan QashqaiNissan QashqaiNissan QashqaiNissan QashqaiNissan QashqaiNissan QashqaiNissan QashqaiNissan QashqaiNissan QashqaiNissan QashqaiNissan QashqaiNissan QashqaiNissan QashqaiNissan QashqaiNissan QashqaiNissan Qashqai

UitvoeringQashqai 1.6 Acenta
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2009

een update

Mijn vrouw reed in een opel Corsa 1.2, nieuw gekocht, was nog geen jaar oud, maar was verliefd op de Qashqai.

Dus besteld, en gelukkig op voorraad, levertijd 2 weken.

Ik rij zelf in een caddilac BLS als leasewagen, dus de nissan wordt prive gebruikt.

Uitstraling is Oké, lekker stoer. Uitrusting compleet - standaard achteruitsensoren Bluetooth, etc. Mooie bekleding, interieur maakt een goede kwalitatieve indruk en voelt ook goed.

Schakelen gaat heel licht, en toch een beetje gevoelloos (maar ik ben het hakerige van mijn caddy wellicht gewend).

De 1.6 zal geen snelheidsrecord halen, maar gaat goed met het verkeer mee, wel maakt hij een hoop toeren bij bijvoorbeeld 120 km/uur. Meermaals dacht ik nog te moeten schakelen naar zijn 5, maar daar stond hij dan al.

De stoelen zijn redelijk, maar geven nauwelijks steun aan de schouders (ik ben 1.76 cm, dus niet bijster lang). Ik denk dat een lange rit op ten duur vermoeiend zal worden.
Ze zijn wel goed verstelbaar. De armsteun is ook naar voren te schuiven.

Oppassen met de achterklep, hier kan je pijnlijk je hoofd aan stoten. Hij gaat namelijk niet zover omhoog.

Verder een goede auto, ik hou jullie op de hoogte.

geen problemen

Alweer 6500 kilometers gereden. Geen problemen ondervonden. Wat mij opvalt zijn de hoofdsteunen. Als ik met mijn hoofd er tegenaan leun voel ik in mijn rug de bevestigingspunten heer en weer gaan. geldt ook voor de passagiersstoel. Niet echt prettig en volgens mij hoort dat niet. Bij mijn auto (Cadillac BLS) is dat echt niet).

Ook is het onderstel onrustig bij snelheden boven de honderd kilometer. Het stuur trilt licht, maar ik voel in mijn rug echt dat de auto onrustig is. Daar ga ik toch mee terug naar de dealer.

Stoelen kunnen mij niet echt bekoren, vrouwlief is er echter wel tevreden mee, maar goed ik schrijf deze review. Vooral onderin de rug en boven de schouders weinig steun.

Voor de rest geen opmerkingen, het uiterlijk ben ik wel steeds meer gaan waarderen, blijft een stoere bak om te zien.

hoofsteunen

Ben nog terug geweest bij de dealer vanwege het onrustige onderstel en de hoofdsteunen.

Ze hebben de boel uitgebalanceerd en uitgelijnd, en het is nu weg, dat rijd stukken prettiger.
Wat betreft de hoofdsteunen, dit hoort zo volgens de dealer, er valt niets tegen te doen. Beetje vreemd - ik heb nog even een reactie van een lezer erbij gehaald die hetzelfde had en verholpen was door de dealer. Ik stoor mij er niet meer aan.

Wat mij wel opvalt is het benzine verbruik, met 1 op 10 best wel pittig op de snelweg met 130 km/h.

Bestuurdersstoel iets versteld, zit nu beter, maar ff 700 km doorblazen zie ik niet zitten met deze stoelen.

Voor de rest nog tevreden hoor...

terugroepactie

Auto bevalt nog steeds.
Vanochtend een aangetekende brief van Nissan gekregen. Ivm loskomen van een rondselmoer van het stuurhuis waardoor de kans kan ontstaan niet meer te kunnen sturen moet de auto voor modificatie naar de dealer.

6,5

PRIVATE LEASE Nissan Qashqai