Nissan Primera 1.8 Acenta (2005)

Nissan Primera
Nissan PrimeraNissan PrimeraNissan PrimeraNissan PrimeraNissan PrimeraNissan PrimeraNissan PrimeraNissan Primera - interieur

UitvoeringPrimera 1.8 Acenta
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2008

Na lang wikken en wegen heb ik besloten om mijn prachtige Fiat in te ruilen voor een wat statige, maar ook wellicht wat stoffige Nissan Primera. Daarnaast is het na jaren nieuw gereden te hebben, mijn eerste tweedehands auto. Raar gevoel om een (weliswaar iets) oudere auto te kopen dan de auto die je inruilt. Maar goed, de Fiat kan geen paardentrailer trekken en de Nissan wel, de hoofdreden om de Nissan te kopen. De Nissan heeft een 1.8l motor die natuurlijk niet te vergelijken is met de 1.2 van Fiat. De motor maakt toch meer geluid dan ik in eerste instantie verwachtte, maar op hogere snelheid draait de motor maar weinig toeren. Heerlijk! Daarnaast zit de Primera zeer goed in de accessoires en dat geeft een rijk gevoel. Climate Control, Cruise Control, en een zeer \'cool\' dashboard maken deze auto echt af. Echter........ het dashboard kraakt wel zo af en toe. Dat deed de Fiat niet! Dat is overigens het enige puntje van kritiek. Ik verwacht vele probleemloze kilometers te gaan maken met de Nissan.

De dealer heeft de kentekenplaat in een soort houder gedaan, met zijn naam erop. Echter, nu ben ik de helft kwijt van mijn beeld op de achteruitrijcamera!. Morgen gaat de houder er weer vanaf!