Nissan Primera 1.6 LX (1995)
| Uitvoering | Primera 1.6 LX |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 1995 |
| Jaar van aanschaf | 1999 |
| KM-stand bij aanschaf | 74.000 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Een degelijk-op-de-weg-liggende auto.
Voor een 1.6 is 190 km/u top, een goede prestatie. Hij stuurt lekker en spoort bijzonder goed.
Ik mag soms rustig rijden, maar scheur ook wel eens even flink door. Gemmiddeld verbruik is 1:12,5.
Vorig jaar op vakantie naar Limburg 1:15,5 gereden. Omdat ik zo"n 10.000 km per jaar rij en korte afstanden, moet de benzine motor af en toe schoon gereden worden (dus af en toe fel optrekken en top rijden met warme motor).
De airco moet eens in de maand 10 minuten draaien voor de circulatie van de vloeistof. Ik verzuimde dit wel eens en later bleek de airco af en toe te weigeren. Grote beurten laat ik niet periodiek uitvoeren. Klein onderhoud doe ikzelf.
De laatste grote beurt heb ik 1,5 jaar mee gewacht.
En wat blijkt? Een nieuwe uitlaat was alles.
Een paar maanden geleden viel de auto onder het rijden stil! ALLES viel uit en ook bijna mijn verstand. Dit 1km vanaf mijn huis.
Oorzaak: een defecte dynamo (bij 95000km?).
Ik bleek dus puur op de accu te hebben gereden. Oplossing: een ruildynamo en gelijk ook maar een nieuwe accu.
Verder probleemloos!!!!!