Nissan Pixo 1.0 Acenta (2013)

autoreview

Nissan Pixo
Nissan PixoNissan PixoNissan PixoNissan PixoNissan PixoNissan PixoNissan PixoNissan PixoNissan PixoNissan PixoNissan PixoNissan PixoNissan PixoNissan PixoNissan PixoNissan PixoNissan PixoNissan PixoNissan Pixo

Signalement

UitvoeringPixo 1.0 Acenta
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2013
Jaar van aanschaf2013
KM-stand bij aanschaf5 km
KM-stand laatst21.724 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

 • 1.689 km

Ooit, 10 jaren terug, als particulier een Vito-bus gekocht voor de ruimte. Toentertijd was dat nog met de gunstige regels van het "grijs-kenteken". Maar dat onze (r)overheid iets te veel van het goede, dus de laatste jaren was deze bus eigenlijk veel te duur, want ik rijd maar zo'n 10 a 12.000 km/j.
Op een gegeven moment maar de knoop doorgehakt en op pad voor een goedkoop, klein autootje. Proefgereden in een Peugeot 107, Kia Picanto, Skoda Citigo, de nieuwste Hyundai i10 en dan de Pixo
De Peugeot viel in positieve zin op vanwege het - in mijn ogen - mooie interieur, maar vloog alle kanten op (het woei heel hard tijdens de proefrit). Dat was al snel bekeken dus. Van alle genoemde autootjes reed de Kia het allerlekkerst, maar claustrofobisch klein van binnen: je zit tegen de portier aan. Ook van de lijst.
Ook de Hyundai viel positief op vanwege interieur (en binnenruimte), maar in gewenste uitvoering veel duurder dan wat ik er voor wilde uitgeven.
Lang zitten twijfelen tussen de Skoda en de Pixo. Toch uiteindelijk gekozen voor de Pixo, omdat ik hem beter vond rijden dan de Skoda en serieus betere stoelen had en omdat ie - een voorraadmodel - aanmerkelijk goedkoper was.

Minpunten;
1) Zicht rondom. De dikke schuine A-stijlen nemen voor opzij veel zicht weg. En schuin naar achter is het zicht helemaal belabberd vanwege de oplopende zijramen en het kleine achterruitje.
2) Herrie. En dat is niet het heerlijk lekker brommende 3-cilindertje, maar het windgeruis, vooral zo rond de 90 a 100 km (rijd je nog weer harder dan wordt het geruis overstemd door het motortje, maar dat is gek genoeg minder hinderlijk (althans in mijn oortjes).

Alle minpunten verdwijnen door de pluspunten;
1) Klein en handzaam
2) Heerlijke stoelen
3) Lekker vlot en heerlijk stil in stads- en lokaal verkeer
4) Een goed gevoel in het stuur: geen overdreven bekrachtiging, maar voldoende
weerstand
5) Weinig last van drempels (dat was met die Vito wel anders). Goede vering en demping en daarmee ook een goede en comfortabele wegligging.

Tot nu toe stik tevreden, vanzelfsprekend vooral vanwege de genoemde pluspunten.

Ik moet het nu al opgeven, maar de betrouwbaarheid moet nog blijken (hoewel ik er in feite nu helemaal nog geen uitspraak over kan doen, geef ik dan maar **** op, omdat ik verwacht dat het met de betrouwbaarheid wel goed zal komen)

Gebruikskosten; lage MRB en lage benzinekosten

Alleen een minpunt voor het slechte zicht naar ach

 • 21.724 km

Bijna 2 jaren in mijn bezit. Heerlijk ding om in te rijden. Bovendien lekker zuinig: 1:20 zonder mankeren haalbaar!

Enige serieuze minpunt is en blijft het zicht. M.n. naar achteren en schuin naar achteren is allerbelabberdst vanwege de sterk oplopende ramen in de achterportieren, de dikke C-stijl en het wel erg kleine en hoge achterraampje.

Maar verder niets dan lof

3,8
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  4
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

Lezersreacties (0)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens