Nissan Pixo 1.0 Visia (2012)
Uitvoering | Pixo 1.0 Visia |
Bouwjaar | 2012 |
Jaar van aanschaf | 2019 |
Onverwoestbaar!
In december 2019 heb ik deze auto gekocht als vervanger van m'n Toyota Aygo. Ik had wat problemen met de Aygo i.v.m. lekkages en ook zat er geen airco in de auto. Aangezien ik aardig wat kilometers maak (45.000 per jaar) zocht ik een zelfde soort auto die eigenlijk nauwelijks bekend is bij de ANWB betreft pechgevallen. We zijn nu 2 jaar verder en ik heb er ruim 140.000 km op staan (auto aangeschaft bij 49.000). Ik kan er heel kort over zijn, de auto doet wat die moet doen. Ik rij voornamelijk op de snelweg (op de rechterbaan). Naast de reguliere onderhoudsbeurten heb ik geen gekke reparaties gehad. De condensor, remblokken en remschijven zijn laatst vervangen bij 138.000 km. Kosten waren ongeveer 650 euro. Sinds kort hoor ik wel wat trillen bij lage toeren als ik bijvoorbeeld een straat inrij en de koppeling omhoog laat komen in de 2e versnelling. Bij de volgende beurt maar even aangeven.
Na aanschaf had ik zelf de originele radio vervangen voor een radio/cd speler met bluetooth van Pioneer en daarnaast ook de speakers vervangen. Er komt nog steeds geen super geluid uit, maar beter dan de standaard speakers.
Pluspunten:
- Zeer betrouwbaar
- Zuinig (na 500 km begint het lampje van de tank pas te branden)
- Vrij stil
- Binnen de stad genoeg vermogen
Minpunten
- Kofferbak zeer klein
- Niet spannend
- Te weinig vermogen voor op de snelweg
Grote beurt
Laatst een grote beurt voor de Nissan Pixo. Er moest heel wat gebeuren volgens de garage. 4 nieuwe banden, bougies, luchtfilter, remvloeistof, nieuwe olie en nog wat werkzaamheden. Al met al €750 kwijt voor deze grote beurt. Al hoewel ik er weer even tegenaan kan en de auto weer als een zonnetje rijdt, schrok ik even van het bedrag. Ik hoop deze auto tot ongeveer 400.000 km te rijden, wellicht meer. Met zoveel kilometers is het wel goedkoop rijden.