Nissan Micra 1.4 Comfort (2001)

Nissan Micra
Nissan MicraNissan MicraNissan MicraNissan MicraNissan MicraNissan Micra - interieurNissan Micra - interieur

UitvoeringMicra 1.4 Comfort
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2007

Onze vorige Micra was tijdens een ongeval, buiten onze schuld, totalloss geraakt. Jammer. 10 jaar oud, airco, 60000 op de klok en puntgaaf in een mooie gele kleur, net een grote beurt, aircoonderhoud gedaan en 4 nieuwe bandjes ondergelegd.

Hierna heel internet afgezocht voor een jongere vervanger. We hadden nu wel wat wensen. De 1.0 moest een 1.4 worden vanwege de wxtra power. (Verbruik 1.4 is nu 1:14 terwijl de 1.0 op 1:11 zit en we wilden graag centrale vergrendeling.

Deze gevonden uiteindelijk in de buurt van Zaandam. (Zelf woonachtig in Limburg) De Micra die daar stond was het snelst leverbaar. Enige minpunt was de kleur. Grijs :( Maar ja, verder was de auto gewoon goed. Wat een verschil die 1.4. 86 pk voor 860 kilo! Dat is wat anders dan de vorige 1.0. Kilometerstand was iets aan de hoge kant (100000) maar gezien de reputatie en ons gebruik (5000 per jaar) leek dat geen probleem voor ons. Enige dat moest, waren twee nieuwe achterbandjes. Die waren nog origineel...

Nu net de Micra een grote beurt laten geven, na ons eerste probleemloze jaar tuffen. Enige dat we extra hadden laten doen is het overnieuw afvullen van de airco. Rekening grote beurt 300 euro, incl. apk. Airco afvullen was 99 euro (bij Autofit) Bij de Gb enkel een defect dashboardlampje gevonden/gemeld. Verder geen problemen.

Korto, probleemloos autootje. Puike wegligging en door en door betrouwbaar. Tevens heeft Nissan geen distributieriemen, maar kettingen . Die is veel minder onderhoudsgevoelig....!

Geen!

9,5