Nissan Almera 1.6 GX (1998)
Uitvoering | Almera 1.6 GX |
Bouwjaar | 1998 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Mijn eerste auto, ik keek er ontzettend naar uit om er 1 te kopen. Ik had verschillende auto’s op het oog. Allen waren Japanse auto’s, puur omdat japanse auto’s gewoon ontzettend betrouwbaar zijn.
Zo had ik verschillende Toyota’s, Honda’s en Mazda’s op het oog, maar het nadeel van Toyota’s en Honda’s is toch wel de vrij hoge aanschafprijs. vooral voor mij als beginende automobilist. Ik wilde wat goedkoops en wat niet te oud was. bleef er eigenlijk alleen Mazda over. Met Nissan had ik nog niet eens zozeer rekening gehouden vanwege het ouwe lullen design. Echter vind ik het nadeel van Mazda dat het verbruik van de auto’s over het algemeen aardig hoog is. Maar dat maakte me nog niet echt uit.
Ik zag op internet toen deze Nissan Almera 1.6 gx sedan uit 1998 staan. In eerste instantie ging ik kijken met het doel om hem niet aan te schaffen vanwege z’n duffe uiterlijk. Maar na hem toch in het echt goed bestudeerd te hebben vind ik het toch opzich een mooi autootje in de kleur bordeaux rood. Ik werd helemaal verliefd op deze auto toen ik er eenmaal in ging rijden. Toch aardig wat kracht voor zo’n auto, je zou verwachten dat zo’n ’ouwe lullen bak’ ook als een ’ouwe lul’ zou rijden maar het tegendeel. De auto nodigt uit om hem aardig op het gas te houden en ook trekt ie in alle versnellingen voldoende zodat je ook schakellui kan rijden. Dit vind ik best belangrijk. De auto maakt niet veel herrie, bij 80 in z’n 5 draait ie ongeveer 2300 tmp en dit rijd heerlijk comfortabel. Na een goede proefrit heb ik toen de auto gekocht voor een zacht prijsje waar geen enkele europeaan uit dat jaartal aan kan tippen! De auto was dealer onderhouden en de papieren zaten erbij dus ik durfde de gok wel aan om een auto met 146000 km te kopen. Ik raad mensen die een goedkope auto willen aanschaffen, zeker aan de Nissan Almera niet over het hoofd te zien. Het is gewoon een goede auto.
De auto is goed uitgerust met o.a Airco, 2 airbags, abs. Echt comfortabel is de nissan niet te noemen, als je van zacht geveerde auto’s houd, de vering is keihard, maar je kan hem ongenadig hard door de bocht heen gooien! Het verbruik op dit moment ligt rond de 1 op 13/14, erg netjes met mijn toch wel sportieve rijgedrag.
Update 09-11-2006
Ben van de zomer met de almera naar kroatie geweest zo’n 3500 km gereden. Ging perfect heeft geen problemen opgeleverd.Heeft geen olie verbruik. Continu tussen de 150 en 170 gereden en even de topsnelheid uitgeprobeerd, bij 195 was het afgelopen, niet verkeerd met volle belading en de airco aan. verbruik ligt nog steeds tussen de 1 op 12/13.
Update 18-01-2006
Heb de almera van de hand gedaan, dit omdat ik een ander wilde. Heb er een jaar in volle tevredenheid rondgereden en 14.000 probleemloze km’s gehad. Kan haast toch niet beter denk ik zo. Maja ben een mooie honda civic van 1997 tegen gekomen en dit was toch wel een auto die ik graag wilde.
Nog steeds geen problemen gehad met de almera, 0 euro onkosten geen storingen helemaal niets in 10.000 km!! start altijd in 1x! Ben zeer tevreden met deze auto.