Nissan 100 NX 1.6 SLX (1993)

autoreview

Nissan 100 NX 1.6 SLX (1993)

Signalement

Uitvoering100 NX 1.6 SLX
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1993
Jaar van aanschaf2008
KM-stand bij aanschaf132.000 km
KM-stand laatst140.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

huidige ervaringen

 • 140.000 km

ik heb deze auto gekocht van een vriendin. in de eerste instantie denk je; niet doen, als er wat met de auto is, is het ruzie geblazen. dit was echter niet zo ongeacht wat probleempjes die ik er mee had (zoals de slotbouten op de wielen waar geen passen slotje voor was).

ik heb er destijds 1350 euro voor betaald. wat niet veel was in de staat waar de auto in verkeerde. er stond namelijk maar 132.000 km op de teller.

in het algemeen is de rijervaring goed. hoewel 1 schrokbreker achter kapot was vond ik het nog erg comfortabel rijden. (mijn vriendin vond van niet door dat gehobbel). het targadak is makkelijk te verwijderen en erop te zetten. het nadeel is dat hij groot en log is. even achterin leggen kan maar dan ben je je laadruimte kwijt. wat overigens nog redelijk veel is. ook is het een hatchback waardoor er makkelijk een flinke koel/vrieskombinatie (!!) in past.

onderhoud: dit is naar mijn mening een van de redenen waardoor ik in de toekomt niet meer voor een Nissag kies. ik heb de auto precies op zon moment gekocht waarbij alles stuk gaat. zoals de schokbreker achter. de homokineetkappen, raar gekraak bij het rechter voorwiel, oude en verrotte speakers, dynamo etc etc. dus dat werden dure rekeningetjes en de koppelingsplaat komt binnenkort ook nog.

verbruik; het verbruik is redelijk. 1 op 11 a 12 in de winter en 1 op 13-14 in de zomer, mits je zuinig rijd. natuurlijk trap ik hem nog welleens door. ik natuurlijk niet voor niets een sportcoupé gekocht.

vakantie:
ik ben met deze auto en mijn vriendin op vakantie geweest naar bretagne, Frankrijk. dit was ongeveer 2200km over de landwegen om tolwegen te vermijden. scheelde 150 euro en duurde maar 1.5 uur langer. hij reed prima, geen vuiltje aan de lucht en je krijgt er alles in dat je mee wilt nemen voor 10 dagen. inclusief gitaar. (voor de romantische avonden)
ik ben van plan om de komende voor-zomer er mee naar Kroatie te rijden. dit is in totaal 3500 KM. wish me luck.

3,3
 • Betrouwbaarheid
  3
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  4
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

Lezersreacties (1)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens