Mitsubishi Outlander PHEV Instyle (2025)

Mitsubishi Outlander
Mitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi Outlander

UitvoeringOutlander PHEV Instyle
Bouwjaar2025
Jaar van aanschaf2025

Betrouwbaarheid belangrijker dan looks, dus opnieu

• 10 km

Vanwege het feit dat ik negen jaar lang een (benzine) Outlander, bouwjaar 2016, heb gereden zonder enige vorm van storing of afwijking heb ik in 2025 opnieuw een Outlander aangeschaft.
De uitvoering is de INSTYLE. De extra opties die ik er bij heb genomen zijn zwarte velgen, blauwe interieurverlichting en een trekhaak. Verder is de auto compleet genoeg uitgerust en leek het zo wel voldoende. Foto's volgen later.
Deze keer de PHEV uitvoering omdat dat niet anders meer kan.
Ik vind de amerikaanse 'looks' best goed gelukt en zag de auto eerder al in 2024 in Nieuw-Zeeland al rondrijden en was enthousiast geraakt.
Aangezien ik zelf een lengte heb van 2 meter is voor mij persoonlijk een hoge instap een belangrijke overweging.
Als eerste review ervaring, nu na ruim 8000 kilometer, ben ik nog altijd zeer tevreden hoe de auto rijdt en over het verbruik. In september ben ik naar Valencia gereden en via Bilbao weer terug en dat was ca. 4200 km. Met een volgeladen accu is dat na 90 kilometer gedaan en vervolgens heb ik enkel op benzine de reis voortgezet. De laadprijzen in Frankrijk en Spanje zijn relatief hoog en dan is het efficienter om snel benzine te tanken dan aan een snellaadpaal te staan.
Een volgeladen batterij geeft thans tussen de 85 en 95 kilometer aan en dat is voor de meeste ritjes voor mij voldoende. Dus het tanken gebeurt 1 of 2 maal per kwartaal.
Het verbruik met enkel benzine ligt rond 1 op 12 bij een rustige rijstijl.
Enkele pluspunten qua ervaring tot op heden:
Goede zitpositie (ook met langere reizen), camera assistentie (inhalen, parkeren) heel fijn, genoeg vermogen, geweldige audio en veel laadruimte.
Een minpunt (maar dat is bij meer voertuigen) zijn de veiligheidspiepjes met name bij overschrijding van snelheid. Ook bij een viaduct op de snelweg waar de auto de snelheid van de kruisende weg schijnbaar oppakt. Dus is dit bij het begin van iedere rit een standaard actie om het alarm af te zetten.
Wel jammer dat op de achtergrond e.e.a. te doen is geweest met het dealerschap van Mitsubishi. Ondanks het feit dat mijn dealer al 30 jaar lang Mitsubishi het dealerschap heeft gevoerd, is dit vreemd genoeg nu voorbij. Daar kwam ik pas na aankoop achter en ik moet nu voor garantie naar een andere garage in een andere plaats. Wat daar de reden van is, kom je als autokoper niet te weten maar een beetje vreemd is dat wel. Ik wilde dat toch even noemen hier.
Update volgt met ook enkele foto's van mijn uitvoering.

PRIVATE LEASE Mitsubishi Outlander