Mitsubishi Outlander 2.0 2WD Intro Edition (2010)
Uitvoering | Outlander 2.0 2WD Intro Edition |
Bouwjaar | 2010 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
Aankoop plus ervaring na 5000Km
Na vier jaar heerlijk gereden in Chevrolet Captiva 2.4 intro op zoek naar een andere auto. Omdat we geen caravan meer hebben dacht ik eerst aan een stationwagen, maar als je een SUV gewend bent is het wel een grote stap terug, vooral de instap en het overzicht op de weg. Dus het moest toch weer een SUV model worden. Na een proefrit in een Hyundai ix35, nieuwe Kia Sportage kwamen we bij de Mitsubishi Outlander 2.0 2WD intro edition. Ik hoop dat de mensen eerst een proefrit maken want dan merk je pas wat er een hoop verschillen zitten tussen de auto’s. De Mitsubishi Outlander was ver uit de beste in alle onderdelen.
Na de proefrit bij Mitsubishi dealer Ursem in Zwaag in een handgeschakelde Outlander 2.0 2WD intro edition stelde deze ook nog voor om eens in automaat te gaan rijden. Ik heb zelf nooit een automaat gehad, maar wat een luxe is dat. Het verschil was toen maar €500,- t.o.v. de handgeschakelde.
Na een zeer korte onderhandeling was de deal gesloten. Met de volgende extra opties op de al zeer uitgebreide uitrusting:
-Ingebouwd navigatiesysteem en een achteruitrijcamera, deze is niet van Mitsubishi maar van http://www.navigatiedeal.nl/ deze is helemaal voor de Outlander gemaakt met IGO-8 navigatiesoftware, plus heel veel opties. Zie verdere info op hun website.
-18 inch aluminium velgen van de brochure/website maakt de auto nog stoerder. Op de standard velgen zijn winterbanden gezet.
Prima aflevering van de auto door dealer Ursem, perfect geholpen en zeer klantvriendelijk personeel.
Ervaring na 5000Km:
- Ruimte, kofferbak van 771 liter, na het electronisch inklappen van de achterbank 1691 liter. Dus dit is ruim voldoende. Super is de neerklapbare achterbumper waardoor geen tildrempel aanwezig is plus dat je er prima op kan zitten (vooral handig bij het sportduiken).
- Automatische versnelling (CVT), schakeld prima over en op tijd terug, het zogenaamd gieren is bij wegtrekken en vol het gaspedaal in te drukken hoorbaar maar laat de motor weer zeer snel in laag toeren draaien, waardoor dit niet hinderlijk is.
- Verbruik, ik kom zelf maar tusssen 1:10 en 1:10.5 maar dat zou wel aan mijn rijstijl kunnen liggen.
- 2.0 moter van 147pK is voldoende om heerlijk comfortabel te rijden. Verder het geluid is ook prima je hoort eigelijk alleen de banden.
- Stoelen, goed instelbaar, prima zijsteun.
- Vering, is zeer soepel, iets nahellen in de bochten, maar dat is bij elke SUV een probleem.
- Navigatiesysteem. Werkt prettig makkelijk instelbaar, tot nu toe heeft deze nog alle bestemmingen gevonden. Alle DVD speelt hij af, radio goede ontvangst, ,telefoon goed hoorbaar, zeer veel extra opties.
Ik mis eigelijk alleen nog een vooruit camera of sensoren, want met zo’n een gigantische neus is dat wel eens moeilijk in te schatten.
Eind conclusie na 5000Km: Een heerlijke comfortabele auto, vooral met de CVT, genoeg ruimte en vooral fijn om mee te rijden. Ik zou deze auto iedereen aanraden.
PRIVATE LEASE Mitsubishi Outlander

Mitsubishi Outlander 2.0 PHEV Instyle+
- 2013

Mitsubishi Outlander 2.0 PHEV Instyle, Camera, Navigatie, Schuif-kanteldak, Nap.
- 2013

Mitsubishi Outlander BWJ 2013 2.0 PHEV Instyle+ AUTOMAAT | TREKHAAK | LEDER | STOELVERW. | SCHUIF PANODAK | ADAPTIVE CRUISE | NAVI | CLIMA | PDC | LMV