Mitsubishi Colt CZ5 1.3 ClearTec Edition Two (2011)

autoreview

Mitsubishi Colt CZ5 1.3 ClearTec Edition Two (2011)

Signalement

UitvoeringColt CZ5 1.3 ClearTec Edition Two
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2011
KM-stand bij aanschaf5 km
KM-stand laatst171.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Conclusie na dik vier een half jaar

 • 171.000 km

Zojuist zat ik de review van mijn vorige auto te lezen. En na vier en half jaar met 17100 km op de klok, valt er over deze auto ook het nodige te vertellen.

De Edition Two uitvoering is behoorlijk uitgebreid. Maar ook deze auto is extra voorzien van een Ralli-art spoiler. Als één van de weinige Colts in Nederland is hij voorzien van de optionele LED-dagrijverlichting. Ook is de standaard autoradio vervangen door een Pioneer exemplaar, dit i.v.m. het gebruik van SD-kaart of Ipod.

Over de toevoeging Cleartec heb ik gemengde gevoelens. Zo sloot ik mijn vorige review af, dat ik enthousiast was over de cruise control, dat ben ik nog steeds. Het merendeel van de km's worden gereden met de cruise control. Ook over het start-stop systeem ben ik enthousiast, ik maak er dagelijks gebruik van, en het heeft me nooit in de steek gelaten. Maar om hier een verbruik van 1:20 aan te hangen. Ik denk onrealistisch, aangezien de motor in de basis hetzelfde is, als in de vorige Colt. Dit is ook te zien in de verbruikscijfers. Daar waar ik in de CZ3 het opgegeven brandstofverbruik tot op 4% benaderde, is in de CZ5 het verschil 19%!!! Het gemiddelde verbruik is rond de 1:17. Netjes, maar niet wat beloofd is.

Wat betreft onderhoud, de auto is altijd net op tijd voor onderhoud geweest. In mijn geval iedere 20.000 km. En net zoals in de CZ3, geen rare dingen. Eigenlijk alleen banden en remmen en airco reinigen.

Het merendeel van de km's wordt in Nederland gereden, en dan heb ik eigenlijk geen klagen. Als je echt vooruit wilt, dan moet de motor op toeren gehouden worden. Ook in de Duitsland komt de Colt goed mee. Natuurlijk heeft de auto geen hoge top. Maar zo rond de 150 km/uur voelt de auto fijn aan. Een ander verhaal wordt het als het terrein heuvel-/bergachtig wordt, dan schiet de motor te kort. En laten onze vakanties zich nou vaak in bergachtig gebieden bevinden.

Langzaamaan gaat de teller richting de 200.000 km. En ben ik al aan het rond kijken naar een andere auto. Als de auto voor onderhoud bij de garage staat, krijg ik vaak een leenauto mee, zodoende heb ik al in veel modellen van Mitsubishi mogen rijden. Maar het aanbod bij Mitsubishi wordt minder. Vandaar dat ik de afgelopen Autorai mijn ogen de kost heb gegeven, en hebben we in tientallen auto gezeten. Waarvan er maar één was, waar ik happy van werd. Toen ik aan mijn vriendin vroeg wat zij van de dag en de auto's vond, gaf zij mij een verrassend antwoord: Die auto die we laatst mee hadden als leenauto, de ASX. Dus is het nu wachten op de facelift van de ASX, die komt in het tweede deel van 2016. Dus tot die tijd, rijdt ik happy door in de Colt.

4,0
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  5
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (3)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens