Mitsubishi Colt CZ5 1.3 ClearTec Edition Two (2011) #3

Uitvoering | Colt CZ5 1.3 ClearTec Edition Two |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2024 |
Lets go
Ik rijd nu ongeveer een jaar in mijn Mitsubishi Colt en ben er erg tevreden over. Het is een degelijk afgewerkte auto; niet luxe, maar er rammelt niets. Voorin is er heerlijk veel beenruimte (ik ben 1,83 m lang), wat het rijden comfortabel maakt.
Ik gebruik de auto bijna dagelijks voor mijn werk in de wijk. Het is dan prettig dat hij altijd start en soepel rijdt. Een klein minpuntje is dat hij niet goed overweg kan met verkeersdrempels; de vering is vrij stug. Op de snelweg, bijvoorbeeld tijdens ritten van een uur, is dit juist een voordeel, maar in de wijk is het wat minder comfortabel.
Mijn Colt is goed uitgerust met onder andere cruise control, airconditioning, automatische verlichting, elektrische ramen en ruitenwissers. De airco koelt snel, wat vooral in de zomer erg prettig is.
Met mijn enigszins sportieve rijstijl verbruikt de auto gemiddeld 5,5 liter per 100 kilometer. Ik tank ongeveer twee keer per maand en rijd circa 110 kilometer per week. Als ik op vakantie ga en de tank volledig vul, geeft de boordcomputer aan dat ik met cruise control ongeveer 800 km kan rijden.
Hij rijd beter dan een polo van deze bouwjaar. Vooral op de snelweg. In de wijk is de polo beter doordat die minder stug is geveerd
PRIVATE LEASE Mitsubishi Colt