Mitsubishi Carisma 1.9 TD GLS (1998)
Uitvoering | Carisma 1.9 TD GLS |
Bouwjaar | 1998 |
Jaar van aanschaf | 2000 |
Na een aantal jaren auto"s van Duitse makelij o.a Audi, Opel te hebben gereden is deze auto echt een verademing. Luxe uitrusting, nooit meer tussentijds naar de garage.
Ik heb hem gekocht omdat ik een jonge auto zocht voor weinig geld. Het is een ex lease auto. De Renault motor is oerdegelijk, geen olieverbruik, start altijd. Wel geeft de auto een behoorlijke rookpluim bij een koude start. Koelvloeistof moet af en toe gecontroleerd worden, garagehouder kan geen lekkage vinden. De auto is vrij stug afgeveerd, wat het comfort niet ten goed komt. Toen ik de auto pas had viel mij op dat de onderhoudsintervallen vrij kort waren slechts 7500km voor een diesel, dit is niet meer van deze tijd!!. Na overleg met garagehouder adviseerde deze mij dat deze best verlengd konden worden naar 15000km. Heb hier nog nooit problemen mee ondervonden. De electronica is eveneens betrouwbaar, nog geen problemen ondervonden. Na 210.000 km rijdt hij nog steeds als nieuw. Een Mitsubishi Carisma moet je kopen om hem af te rijden, bij inruil levert hij niet veel meer op.
Kortom een betrouwbare auto voor heel weinig geld.
gloeibougies vervangen +/- 180.000km
geringe lekkage koelsysteem (niet te vinden door garagehouder)