Mitsubishi Carisma 1.8 GLXi (1997)

Mitsubishi Carisma

UitvoeringCarisma 1.8 GLXi
Bouwjaar1997
Jaar van aanschaf2018

mijn eerste 500 km in carisma

na een week werken (40 km enkel) en een lange rit (225 km enkel) de eerste ervaringen.
In de eerste week het busje in de schakelstang laten vervangen omdat de auto slecht in 1 en achteruit gezet kon worden. Dat is hierna voor 90% verholpen, ik vind het nog steeds niet soepel schakelen maar goed, het lukt wel bijna altijd in 1 keer nu.
Hij rijdt wel lekker, net vlot genoeg . De auto reageert heel fijn op het stuur en is een tikkeltje stroef geveerd waardoor je hobbels wel wat voelt. Maar die vering maakt de wegligging wel zo goed.
De auto zit laag, misschien ook door de leeftijd van 21 vind ik de bestuurdersstoel niet superfijn. De lange rit bevestigde dat.
Verder moet ik de lampen af laten stellen en misschien betere lampjes vinden want ik heb niet echt veel zicht in het donker

reparatie(tje)

richtingaanwijzer relais moest vervangen worden ,ze werkten niet meer. Ik had ook af en toe bonken bij het optrekken, dat bleek aandraaien van een paar bouten in het onderstel op te lossen.
Verbruik is 1 op 12/13, mix snelweg en stad.
Vrijwel geen olieverbruik gehad, dus al met al nog weinig te klagen.

te veel kosten voor nog een jaar

Koplampen zitten los, iets van plastic voor de verstelling is kapot, en ze waren al slecht, nauwelijks zicht in het donker. Bestuurderstoel bekleding doorgesleten, uitlaat kapot, remmen op, en alweer binnen negen maanden slecht schakelen. De lak was al zeer slecht, grote kale plekken en het gewone onderhoud plus apk komt er aan.
Te veel kosten om ermee door te gaan. De motor (gewone 1.8 en niet de GDI) is wel altijd goed geweest. Maar de auto gaat er uit (voor een volvo s40 notabene die uit dezelfde fabriek kwam. kwam die toevallig tegen en goed voor een jaar rijden hopen we).