Mitsubishi Carisma 1.6 Classic (2000)
Uitvoering | Carisma 1.6 Classic |
Bouwjaar | 2000 |
Jaar van aanschaf | 2012 |
Eerste 1000km
Inmiddels ben ik een week in bezit van mijn 'nieuwe' Carisma. In vergelijking met mijn vorige auto, een oude Fiat Punto, in alle opzichten een behoorlijke vooruitgang. Bij deze een kort verslag van de eerste indrukken van de Carisma. Het plan is om deze review met enige regelmaat te updaten, omdat vooral het kostenplaatje en de ervaringen met LPG inzichtelijk te maken.
Comfort: de stoelen zitten goed, hebben voldoende instelmogelijkheden en de auto is behoorlijk ruim. Nieuwe luxe voor mij zijn de airco, 'boardcomputer (tijd, temperatuur + verbruik) elektrisch bedienbare spiegels en centrale deurvergrendeling + afstandbediening. Duidelijk pluspunt vind ik de goede speakers die, volgens mij, origineel in de auto zitten. Minpunten zijn de bekleding van de bestuurders- en bijrijderstoel welke behoorlijk versleten is. Ook vind ik de auto relatief lawaaiig en gevoelig op slecht wegdek zoals bijvoorbeeld klinkers. Toch is de slotsom dat het comfort van de Carisma, zeker in vergelijking met de Punto, gewoon goed te noemen is.
Prestaties: de auto rijdt soepel en trekt desgewenst vlot op. Prettig vind ik de stille motor die bij een kruissnelheid van 110 kmpu heerlijk stil en rustig is. Verder blijft de auto kaarsrecht rijden als ik het stuur loslaat en vind ik het prettig dat de stuurbekrachting niet te licht/gevoelig is. Minpunt is dat motor als die nog koud is niet lekker stationair loopt en soms zelfs afslaat. Ben benieuwd hoe dat is als de extreme kou voorbij is. Ook kan ik met de LPG-onderbouw tank zonder problemen 600km op een tank rijden, wat ook wel prettig is.
Betrouwbaarheid: hier kan ik nog niets over zeggen. Wel vind ik het een positief teken dat de auto ondanks de 234.000 kms (fabriek af LPG) nog geen gebreken vertoont.
Gebruikskosten: voorlopig top! Ik heb 714km gereden, allemaal op LPG en met een verbruik van 1 op 12.9 en een LPG prijs van 74 cent heeft dat net geen 41 euro gekost.
In de verbruiksmonitor die ik voor deze auto zal gaan bijhouden is op termijn meer info te vinden.
- Betrouwbaarheid4
- Prestaties4
- Comfort4
- Kosten5
Uitgelicht aanbod

Mitsubishi Carisma 1.6 - 2001 – 558.139 km - Klokje Rond

Mitsubishi Carisma 1.8 GDI Comfort (1999)

Mitsubishi XRT Concept blikt vooruit op nieuwe L200

Mitsubishi ASX - Back to Basics