Mini Cooper C Favoured Trim (2024)
Uitvoering | Cooper C Favoured Trim |
Versnellingen | 7, Automaat met dubbele koppeling |
Bouwjaar | 2024 |
Jaar van aanschaf | 2024 |
Kennismaking
Deze Mini is mijn tweede.
Hier voor had ik een Mini Cooper 60 years edition (bijna 4 jaar en 9 maanden en bijna 80dkm gereden).
Waarom weer een Mini Cooper, nou de vorige beviel zeer goed en dit is de enige 3drs in het b-segment.
Ik wilde de zelfde opties hebben als bij de 60 years edition of meer, vandaar dat ik voor een Favoured trim pakket L heb gekozen.
Alles zit in een 24inch rondscherm dat werk prima de functie die je het meeste gebruikt staan altijd inbeeld.
Er zit een leuk nieuwtje in de navigatie, hij laat live beelden zien van de route die je rijdt en daarbij laat hij de rijinstructies zien.
Kleur
Melting Silver III
Interieur
Vescin Nightshade blue
Velgen
17" U-Spoke vibrant silver
Het is een uniek samenstelling geworden.
Het was wel jammer dat ik mijn oude set Winterbanden niet meer kon gebruiken en een nieuwe set moest kopen.
Over de dealer ben ik tevreden en de uitleg over de auto tijdens de aflevering verliep goed en netjes.
Als ik wat meer ervaring op heb gedaan met deze Mini laat ik het horen.
3 maanden in mijn bezit
Alweer drie maanden in mijn bezit en 6581 km meegereden.
Wat is dit toch een fijne auto.
Hij is comfortabel, stil ,snel en zuinig.
Het benzineverbruik vindt ik heel netjes, ik heb nu 10x getankt en het gemiddelde verbruik is 1 liter op 15,73 km (6,36 liter op 100 km) volgens mijn eigen excel-bestand en volgens de boordcomputer 6,3 liter op 100 km.
Het is moeilijk om het verbruik te vergelijken met deze Cooper en de vorige Cooper omdat het toch twee verschillende auto's zijn en de momenten en de situaties op de wegen anders zijn, maar voor mijn gevoel is de nieuwe zuiniger.
Ik heb inmiddels mijn winterbandenset onder de Cooper liggen dat zijn
Continental WinterContact TS860S* in de maat 195/55R16 91H XL. (Mini Cooper (F65/F66/F66) Styling 955 RDCI 16" )
Ik heb tot nu toe geen klachten of min punten over deze auto.
Ik heb nieuwe foto’s van de Cooper en van de winterbandenset toegevoegd.
Alweer 6 maanden in mijn bezit
Eigenlijk gaat het wel goed met de Cooper op één issue na (die is bekend bij de dealers)
Een bekend issue van de Mini's 3drs.
Net als bij mijn vorige Cooper moet deze ook de deurpost links en rechts laten spuiten i.v.m met het schurenbewegen van de voorportieren in het slot tijdens het rijden.
Na het spuiten wordt er een stukje folie geplakt op de deurpost om te voorkomen dat het weer opnieuw beschadigd.
Komt goed, binnenkort gaat de Cooper naar de dealer toe om het te laten herstellen. (als het klaar is maak ik een nieuwe foto)
Een foto toegevoegd van de deurpost nu.
Komende week gaan de zomerbanden er weer onder de Cooper.
En we gaan weer verder genieten van de Cooper en op naar de zomervakantie.
De zomerbanden liggen er weer onder
Weer klaar om nieuwe avonturen te maken met de de originele set zomerbanden die bij deze uitvoering horen.
foto na het wisselen aan toegevoegd.