Mercedes-Benz SLK 200 (2011)
Uitvoering | SLK 200 |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2018 |
Haar droomauto
Eind mei 2018 kocht ik voor mijn echtgenote ( en ook een beetje voor mijzelf ) een SLK 200 van 2011 in Berlijn.
Haar droom was altijd al een SLK, puur voor het model.
Toen ik haar in 2015 leerde kennen reed ze een Opel Tigra 1.8 , dus was ze al verslingerd aan een cabrio. De SLK (zwart ) had alle opties die er zo'n beetje op kunnen zitten: Leer, Airco, Command, Airscarf, Voorruitverwarming e.d. Eind Juni kwam de auto in Nederland aan. ( zelf ingevoerd ) RDW laten keuren en rijden maar. Ze heeft er ontzettend veel plezier van en het grappige is, sinds eind 2019 wonen wij op Curaçao en natuurlijk is de SLK meegegaan. Als tweede auto wordt er niet zoveel mee gereden, maar de beleving is fantastisch. Het enige wat stuk is gegaan is de condensor van de airco. Voor de rest doet de wagen het uitstekend. Het verbruik ligt op 1 op 11 ( SLK200 184 pk ) Mijn eigen Mercedes C180 Exclusive heb ik in Nederland met pijn in mijn hart verkocht omdat wij hier al een Isuzu Pick Up Crew Cab 3.0 TDI LS hadden staan, die wij tijdens het overwinteren wat wij eerder deden, gebruikten. Ondanks de warmte ( meestal boven de 30 graden rijden wij de SLK altijd open met de airco aan en dat gaat fantastisch. Vooral mijn echtgenote heeft erg veel bekijks als ze met haar auto onderweg is. De meeste Antilianen houden mooie auto's en vaak wordt er geclaxonneerd en gezwaaid. Wat ons betreft gaat de SLK nooit meer weg.
Eerste beurt op Curaçao uit laten voeren
Wij hebben de auto een 70.000 km beurt laten geven. We hadden al een maand een claxon geluid dat een lelijke eend niet zou misstaan en de laatste week een melding op het dashboard dat de ABS niet functioneerde.
Voor wat de claxon betreft was de lage tonen claxon defect en deed alleen de hoge tonen nog z'n best. Niet dat we nu zo veel claxonneren maar als er iets niet werkt of stuk is wil ik dat gerepareerd hebben. Ook bleek de ABS sensor links voor stuk te zijn, dus ook vervangen ( je zal zien dat de rechter binnenkort ook stuk gaat. Het zijn net ruitenwisserbladen, die werken ook altijd tezamen. De reparatiekosten liggen hier wel veel lager dan in Nederland. Wij zijn in onderhoud bij een universeel autobedrijf, waar werkelijk elk merk geserviced wordt. De eigenaar rijdt een Mercedes ML.
De Mercedes dealer in Willemstad is bepaald niet vriendelijk omdat hij de auto niet geleverd heeft. Dat is dus niet zo slim. Heb zelf 30 jaar autobranche ervaring en veel dealers kunnen nog wat van universelen leren, maar dat terzijde. Wordt vervolgt.
ABS sensor rechts voor
De rechter ABS sensor is deze week ook vervangen. Kostte ANG : 294,03
Kleine beurt uitgevoerd, olie, filter, batterijtjes afstandbediening vernieuwd Kostte ANG : 285,17 Totaal dus ANG : 579,20 is omgerekend ongeveer 320 Euro. Geen idee wat het in Nederland gekost zou hebben. Ik vind het hier goed te betalen. Ter info, de Mercedes dealer in Willemstad heeft de deuren een paar maanden geleden gesloten. Het dealer schap van Ford en Mitsubishi is door anderen overgenomen. ( bijna allen vertegenwoordigen meerdere merken. Van 1 merk dan je hier niet leven ). Het verbruik ligt nog steeds op 1 op 11 ( automaat, altijd airco aan, ook open, behoorlijk heuvelachtig).