Mercedes-Benz S 600 Lang (1994)

Mercedes-Benz S 600 Lang (1994)

UitvoeringS 600 Lang
Bouwjaar1994
Jaar van aanschaf2016

Eindelijk ...........dagelijks een S600 L

Een paar jaar geleden gezegd tegen de vrouw: jij mag je eigen auto uitkiezen, dan kies ik zelf mijn volgende.
Als auto liefhebber, was ik al jaren opzoek naar "mijn" auto.
Een auto waarin ik goed en lekker kan zitten, ontspannen, degelijk en comfortabel. Snufjes en nieuw geef ik niets om. Ik wil best geld uitgeven aan een auto, maar liefst zo min mogelijk afschrijving.
Iedere dag rij ik 100km werkverkeer, wel veel files. Ook kleine kinderen, dus ruim is ook wel handig. Maar 90% van de tijd zit ik er alleen in.

Ik heb werkelijk jaren al rond gekeken, verschillende merken en types gereden. Maar steeds kwam ik weer terug op de W140. Geen afschrijving meer, comfort van de hoogste plank. Wel zuip schuiten, en een ontwerp waar je van moet houden.

Na tientallen W140's gezien en gereden te hebben, wilde ik perse beige leer, 5.0 liter v8 , en een verlengde. Verlengd omdat de daklijn veel mooier oogt, en de beenruimte van de normale houdt niet echt over.
Na een half jaar iedere week alle S-sen west europees gevolgd te hebben, geen goede gezien. Misschien 1, maar die was wel heel ver weg ( + 1000km enkele reis ).
Wel een v12 gezien, die en gereden in NL. Die was ok. Uiterlijk netjes voor zijn leeftijd, maar niet hiet het goed jaar, te lang stil gestaan. Maar ik had mijn eigen auto al verkocht en ma liep al te miepen dat ze haar auto nou wel eens terug wilde. Toen gaan kijken met een monteur. En het verhaal van de particuliere verkoper, klopte met de auto. Hij had meer dan 10 jaar stil gestaan bij een verzamelaar. Niet goed voor een auto. Maar motorisch, en automaat waren goed. Omdat ie zolang had stil gestaan, kon ik hem niet gelijk meenemen, moesten nog wat dingen aan gebeuren. Banden vierkant, geen ventilatie, etc.
Dat allemaal in de verkoop erbij gekregen, en 2 weken later opgehaald.
Dat was zijn eerste lange rit ( 150km ) in 10 jaar. Verschrikkelijk reed de auto. Trillen, hoop herrie. Wilde echt terug gaan. Na 100km was er geen vuilte meer aan de lucht.

Inmiddels zijn we 10.000 verder en rij ik er iedere dag in.

- Ja dit is echt de beste auto ooit gebouwd. En ja dit is 'mijn" wagen. Ik wil/ga hem nooit meer weg doen. Er is werkelijk NIETS wat aan een W140 kan tippen.

Het comfort, de stoelen en het rustige rijden is een soort religie. Dat doet geen enkele wagen hem na. Heerlijk echt. Er zit een soort hydrolische olie vering op ( voorloper luchtvering ). En dat is werkelijk geniaal. Hij filtert alles super weg. ook geluiden van motor en alles van buiten, je hoort amper wat. Hij is maar voor 1 doel gebouwd; zo goed mogelijk een persoon van A naar B krijgen. De stoelen zijn uiteraard volledig electrisch, echte fauteuils met een soort opblaas/compressor voor de wangen.

Ik rijd heerlijk rustig, de automaat heeft een kick down, en die gebruik ik eigenlijk nooit. Zonder kick down, rij je iedereen al voorbij. En daarbij het is een s600 v12, die hoeft zich niet uit te sloven. Dus dat doen we dan ook niet.
Verbruik: rond de 1:8 a 1:9

Technisch:
Er mankeert nog wel wat aan, maar tot nu toe heb ik dingetjes zelf gedaan. Binnenkort eens olie verversen en ook de automaat voorzien van nieuwe olie. ( preventief )

foto's komen binnenkort. Updates ook.

Ik probeer te letten op de kosten, iedereen verklaard mij voor gek dat ik er dagelijks meer rij. Maar ik hoop te laten zien dat je ook met een S dagelijks kunt rijden, voor de gewone jan modaal.

9,5