Mercedes-Benz GL 320 CDI (2006)
Uitvoering | GL 320 CDI |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Na een tegenvallende test met een Mercedes R heb ik mij laten overhalen om de Mercedes GL te testen met als uiteindelijk gevolg de aanschaf van een bijna nieuwe GL 320cdi. De eerste paar duizend kilometers zitten erop en ik deel graag mijn ervaringen met een aspirant koper of anders geintresseerden. De auto is groot maar met behulp van parkeerassistentie en achteruitrijcamera ook in de binnenstad geen probleem om een gaatje te vinden. Wat mij bij de vorige auto beviel (E320cdi combi) is ook hier het sterkste punt: prakties gebruik. 7 mensen zonder probleem vervoeren. Hout halen voor de openhaard (ik ben in 1 keer klaar voor de winter). Meubels verhuizen voor vrienden(kan een nadeel zijn) etc. Vooral bij lange trajecten komt de auto in zijn element en verslind kilometers asfalt en slechte wegdek zonder enige inspanning van de berijder. Distronic is een erg goede optie en z’n geld meer dan waard maar is geen oplossing voor langzaam fileverkeer zoals bij de S- serie. Verbruik is momenteel 12:100 maar is nadelig beinvloed door stadsverkeer. 1:10 is mogelijk als je niet boven de 120km gaat (helaas). De winter zie ik met plezier tegemoet en dan kan ik meer vertellen over de offroad capaciteiten.
Parkeerlicht moet worden vervangen. Ster in voorruit.