Mercedes-Benz E 350 CDI 4Matic BlueEFFICIENCY Estate Avantg. (2011)
Uitvoering | E 350 CDI 4Matic BlueEFFICIENCY Estate Avantg. |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2015 |
Ruim, snel en comfortabel
10 Jaar lang gedeeltelijk in Duitsland gewoond. (2008-2018) Vanaf 2014 in Spanje gaan overwinteren. Ik zocht een ruime en zuinige auto om naar Spanje te rijden en veel spullen mee te nemen. Vorige auto Lexus GS 430. Een heerlijke auto, maar benzine V8 lust wel wat. Ik wilde de overgang niet te groot maken, dus het werd een MB E 350 cdi 4 Matic Estate. In 2015 aangeschaft in Duitsland 3 jaar en 3 maanden oud met 139000 km op de teller met volledige ouderhoudhistorie voor minder dan de helft van de nieuwprijs Nu inmiddels 227000 km. Tot nu toe heel erg tevreden. Een heerlijke 6 cilinder diesel. Stil, een soepele motor en comfortabel. Inmiddels sinds 2018 ingevoerd in Spanje, omdat ik sinds 2018 officieel in Spanje woon. Het mooiste dat je hier in Spanje voor een dergelijke auto 164 euro belasting per jaar betaald.
Extra kosten:
Onderhoudsbeurten altijd bij de officiële mercedes dealer. Tot nu toe in al die jaren buiten het standaard onderhoud:
Een lekkende injector weer dicht gemaakt. 150 euro extra.
Een sensor van de katalysator vervangen. 300 euro.
Bij de laatste Onderhoudsbeurt 227000 km 2 sensoren vervangen. 1 van de accu, (eerst de accu doorgemeten, was in orde) 1 sensor van de airco vervangen en tevens koelmiddel van de airco bijgevuld.
Door mij aan het onderhoudschema te houden hoop ik nog jaren zonder extra hoge kosten door te rijden met deze auto.

Mercedes-Benz E-klasse 350 CGI Avantgarde[Climate control xenon koplampen Schuif/kanteldak
- 2011

Mercedes-Benz Estate 200 CGI Business Class Avantgarde
- 2012

Mercedes-Benz Estate 300 BlueTEC HYBRID Ambition Avantgarde | Panoramadak | Navigatie | Lederen Bekleding | Elektrische Achterklep |
- 2013