Mercedes-Benz E 200 CDI BlueEFFICIENCY Avantgarde (2010)

Mercedes-Benz E-klasse
Mercedes-Benz E-klasseMercedes-Benz E-klasseMercedes-Benz E-klasseMercedes-Benz E-klasseMercedes-Benz E-klasseMercedes-Benz E-klasseMercedes-Benz E-klasseMercedes-Benz E-klasseMercedes-Benz E-klasseMercedes-Benz E-klasseMercedes-Benz E-klasseMercedes-Benz E-klasseMercedes-Benz E-klasseMercedes-Benz E-klasseMercedes-Benz E-klasseMercedes-Benz E-klasseMercedes-Benz E-klasseMercedes-Benz E-klasseMercedes-Benz E-klasseMercedes-Benz E-klasseMercedes-Benz E-klasseMercedes-Benz E-klasseMercedes-Benz E-klasseMercedes-Benz E-klasseMercedes-Benz E-klasseMercedes-Benz E-klasseMercedes-Benz E-klasseMercedes-Benz E-klasseMercedes-Benz E-klasseMercedes-Benz E-klasseMercedes-Benz E-klasseMercedes-Benz E-klasseMercedes-Benz E-klasse

UitvoeringE 200 CDI BlueEFFICIENCY Avantgarde
Bouwjaar2010
Jaar van aanschaf2010

Na 6 weken heb ik nu mijn nieuwe E-klasse.
Pluspunten: De riante stoelen, de beenruimte, zowel voor als achter. Het veercomfort is uitmuntend. Slechte wegen worden goed gemaskeerd.
Ook waardeer ik de gemakkelijke bediening. Ik heb een i-pod aansluiting en dat werkt prima via de centrale bediening.
Alles voelt degelijk aan en is goed afgewerkt.
In de Avantgarde-uitvoering zitten wat extra's zoals automatisch dimmende spiegels. Dat is prettig. Ook de navigatie is makkelijk te bedienen.
Echter: dit is voor mij de eerste diesel en ben niet kapot van het geluid. Volgens de verkoper was de 200 de minst rumoerige.Minder dan 220 en 250. Ik heb geen proefrit met deze motor kunnen maken. Jammer.
Naar mijn idee moet Mercedes meer werk maken van de geluidsisolatie. Je hoort de motor veel te veel bij het optrekken.
Eenmaal op snelheid is de wagen best stil, maar zo gauw het wegdek wat ruwer is, dan dringt het afrolgeluid van de banden door. Ik denk toch een kwestie van isolatie. Men wil het gewicht van de wagen zo laag mogelijk houden.
Verbruik gemiddeld tot nu toe: 6,9 liter.
1200km autobaan vanaf Italie flink doorgereden: 6.0 l.
In ons land op de autoweg rustig met 120km: 5,6- 5,8l
Op zich zijn dat wel mooie getallen.
Dat compenseert de geluidsisolatie enigszins.
Dan nog iets over het prestatie-vermogen. Je moet van deze motor natuurlijk niet te veel verwachten, maar eigenlijk is hij voor mij krachtig genoeg. Je kunt voldoende vlot mee in het verkeer. Als je met aanhanger rijdt, dan merk je dat hij wat meer moeite heeft, het verbruik loopt zeer sterk op en de motor gromt nog meer. Ik heb echter maar zeer zelden een aanhanger nodig.

7,5