Mercedes-Benz E 200 (1993)
Uitvoering | E 200 |
Bouwjaar | 1993 |
Jaar van aanschaf | 1998 |
Veel comfort. Goed schakelende automaat. Veel ruimte. Relatief zuinig, 1 op 10 á 11, waarbij ik vaak 140 tot 160 rijd. Laat hem door een buurtgarage onderhouden. Bij veel kilometers vallen de kosten per kilometer mee.
Op hele lange afstanden is het heerlijke reisauto.
Voelt bij volle belading aan als een Amerikaanse dweil. Scherp sturen is er niet bij. In de bergen is de automaat een feest. Ik wist niet dat je met deze auto ’sportief’ kon rijden. Was genieten. Jammer dat mijn airco kapot is. Laat ik maar zo wegens immens hoge reparatiekosten. Schuif/kanteldak maakt veel goed en daar heb je het hele jaar iets aan. Gelukkig geen elektrische onnodige fratsen als raambediening e.d. op deze auto. Absoluut minpunt, voor een veelroker als ik: de véél te kleine asbak. Verder niks dan lof. Kortom een heerlijke ouwe mannenbak (en dit is positief bedoeld).
Meest recent een ventilator compleet aan diggelen. Kosten 885 euro. Daarvoor ook al vaak problemen met radiateur. Eveneens niet functionerende Airco. Misschien heeft het één met het ander te maken.
Verder wat kleine dingen als: stroef openen en sluiten van schuifdak (kwestie van kabels smeren) en de verlichting vd asbak en knoppen op het dashboard.
Helaas, de trouwe Benz is niet meer. Op´n stil kruispunt trok ik zachtjes op, keek tegelijkertijd op de wegenkaart en vergat goed in te sturen. gevolg: met ca. 20 km/u tegen `n amsterdammertje! Ik merkte het in de auto nauwelijks, dacht dat er een schrammetje op de grille zou zitten. Maar nee, alles flink in elkaar. Goed systeem dus, die kreukelzones. Auto totall loss. Begrijpelijk met die leeftijd.
Ik rijd nu in een Ford Mondeo diesel. Ik mis mijn schuifdak en mijn automaat,
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

Mercedes-Benz E-klasse 220 Elegance *94000KM!* ALS NIEUW! Volledig historie voorhanden Collectorsitem
- 1994

Mercedes-Benz E-klasse Cabrio 220 Lorinser Edition Elegance (zie tekst)
- 1994

Mercedes-Benz E-klasse Cabrio 220 - Automaat - Origineel NL Auto - Zeer goede conditie