Mercedes-Benz CLK 320 Elegance (2002) #2
Uitvoering | CLK 320 Elegance |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Het is toch een mooie auto he? Gelukkig zie je hem niet zo heel vaak.
Sinds 2005 hebben wij hem in onze bezit, gekocht met 10.000 km bij de mercedes dealer Van Dijk in Rotterdam.
Eerste indruk van de auto is luxe! Je ziet het van buiten en als je even naar binnen kijkt zie je verder de luxe.
Het is een heerlijke auto om in te rijden al zijn de stoelen niet echt waarvan ik denk lekker. Niet genoeg zijdelinkse steun en een rit naar zuid-spanje doe je aan de ene kant ook niet voor je plezier (althans ik niet). Na een goede 2000km vond me zitvlak het wel welletjes, en dat had ik de dagen er na flink gemerkt.
De auto is van alle gemakken voorzien. Een pittige 3.2 V6 met 218 pk's op een automatische versnellingsbak. Je kan er achterlijk hard mee rijden, getopt op 245 digitale teller, dus een ritje van Rotterdam naar Amsterdam deed ik er dus ook geen 20 minuten over op de zondagochtend.
Verder ben ik niet echt een fan van de automatische versnellingsbak hij is vrij traag ook de kickdown komt af en toe niet, dus ben je weer genoodzaakt zelf even terug te schakelen, wat dus weer een probleem met zich meebrengt, Zelf schakelen is dat ding helemaal traag met overschakelen dus ben je weer verplicht om het aan de automaat over te laten, beetje jammer!
Het is daar in tegen ook geen zuinige auto. Ritje spanje constante snelheid van 140 (cruise control) kom je niet boven de 1 op 10. Verder als je 120 rijdt kom je precies op de 1 op 10. Maar goed dat weet je van te voren Dus conclusie: voor zuinigheid koop je maar een toyota prius!
Maar je kan er ook heerlijk mee rustig rijden. Lekker relaxt op de cruisecontrol en je heb bijna nergens last van, behalve mensen die hinderlijk voor je blijven rijden, ook weinig windgeruis of wat dan ook.
Nou zoals ik al zei het is een vrij luxe uitvoering met Navi stoel verwarming schuifdakje erin enzovoorts. Hier komt ook gelijk weer een probleem naar voren. Hoe meer electronica en snufjes hoe vervelender het af en toe wordt. vooral als het kapot gaat.
3 problemen gehad tot nu toe:
- de radio die doet vaag ( geeft af en toe vaag beeld)
- Schuifdakje haperde (dealer zei dat er een beetje vet op moest)
- Parkeersensoren moesten vervangen worden
Kortom het is een zeer fijne rustige onzuinige auto die ik toch wel aanraadt aan meerdere mensen

Mercedes-Benz CLK 500 Cabriolet Automaat AMG Line | Bi-Xenon | Comand | Stoelverwarming | Memory | Keyless-Go | Parkeersensoren | Climate Control
- 2004

Mercedes-Benz CLK Cabrio 200 K. Avantgarde / NIEUWE APK / NAP / RIJDT SCHAKELT GOED
- 2003

Mercedes-Benz CLK Cabrio AMG 55 | 76.000KM | Orig. NL | 1st Owner | BOSE | Ventilated Seats
- 2004