Mercedes-Benz CLA 250+ Launch Edition (2025) #5
| Bouwjaar | 2025 |
| Jaar van aanschaf | 2025 |
| KM-stand laatst | 980 km |
Naar Parijs (en terug)
Na héél veel twijfelen en wikken en wegen toch voor het einde van het jaar deze auto gekocht. De vorige was 5 jaar oud en werd daardoor duur in de bijtelling en boven al belachelijk onzuinig (wat gewoon niet zo bij mijn aard past).
Dat laatste klinkt gek als ik nu een MB kies (ook geen goedkope auto), maar het gaat om een onnodig verbruik. En stoorde mij aan de XC40 die ik hiervoor had.
Rijden
Ja hij rijdt goed, duidelijk zonder zoeken. Niet extreem veel stuur gevoel, maar voor mij voldoende. Stoelen zitten goed (kuip gevoel).
Ruimte
De auto heeft binnenin geen ruime onder de stoelen en is redelijk krap. Ook handschoenen kastje is echt voor handschoenen. Wel is de kofferbak zeer diep een relatief hoog. Ook is de frunk voorin zeer praktisch en past daar ruime handbagage koffer in.
Verbruik
De eerste 1000 km’s zeggen m.i. wel wat over het hoe de machine zich gaat houden. Heen en weer door NL en naar Parijs geeft het verbruik een keurige 16kw/100km aan. Dat is niet de fabrieksopgave maar dit is wel zuinig en hij haalt hiermee de 550 KM gemakkelijk op 1 lading. Precies daar waar je een elektrische auto nauwelijks meer kan onderscheiden van een benzine auto.
Geluid
Het viel me bij het testrijden op dat de auto niet echt stil is. En daar blijf ik bij; het is niet storend. Maar het is ook geen dikke Volvo
Details;
Massage functie van stoelen is zeer beperkt
Frunk openen zou beter kunnen (zie GLC)
MB drive is niet mega betrouwbaar (net iets minder dan 5 jaar oude versie van Volvo)
Hele goede file volg optie (die niet stopt als auto voor je langer stil staat)
Issues tot nu toe
Er is geen verlichting te schakelen op de achterbank tijdens het rijden.
MB drive/acc cruise is niet altijd goed in te stellen bij nieuwe lagere snelheid selectie (dus je hebt acc staan op 130, je rijdt 130 en zegt ‘set’; die werkt vaak niet).
Navigatie niet juist met files (lijkt mij van tijdelijke/software update) aard.
Microfoon werkt niet goed (gaat hij volgende week voor terug)
PRIVATE LEASE Mercedes-Benz CLA
Ontdek deze occasions: had je ze al gezien?

Mercedes-Benz CLA 250+ Launch Edition 85 kWh | Nightpakket | GUARD 360° vehicle protection | Warmtepomp | Panoramadak | Smartphone integratie | Memorypakket voorstoelen | Sierdelen aluminium |
- 2025

Mercedes-Benz CLA 250+ Launch Edition 85 kWh | Trekhaak | Panoramadak | Multibeam LED | Adaptieve Cruisecontrol | Memorypakket | Warmtepomp | Nightpakket | GUARD 360° vehicle protection |
- 2025

Mercedes-Benz CLA Shooting Brake 250 e AMG Line / ACC / Memory / Head Up / Elek Stoelen / 360 Camera / Lane Assist / 19 Inc
- 2025

Dubbeltest: Mercedes CLA niet in alles beter dan Polestar 2, als EV wel volwassener

Test: Mercedes-Benz CLA - Voor het eerst elektrisch, hybride volgt

Garage te duur? Zo bespaar je honderden euro’s én leer je je auto beter kennen

Update Hyundai Inster: zo zuinig is hij nu het kouder wordt