Mercedes-Benz CLA 250+ EQ Launch Edition (2025) #4

UitvoeringCLA 250+ EQ Launch Edition
Bouwjaar2025
Jaar van aanschaf2026

De eerste indruk

De eerste indruk is positief. Hiervoor 3 jaar een model Y gereden. Deze auto gaan leasen ivm innovatie, range en laadsnelheid.

Bij aanvang was ik bang voor vergelijkbaar software problemen als die bij andere reviews. Ik had namelijk de nodige foutmeldingen bij aflevering thuis. Iets wat de leasemaatschappij niet had gezien. Daardoor moest de auto terug naar de dealer en is uiteindelijk zelfs Mercedes Duitsland naar de auto komen kijken. Het bleek een hardware probleem te zijn geweest veroorzaakt bij KM 8. Vermoedelijk veroorzaakt door de chauffeur die iets geraakt heeft zonder optische schade aan de voorkant maar wel achter de bumper. Erg netjes opgelost door Mercedes.

De ruimte vind ik verrassend goed, stoelen zijn fantastisch en het Mbux systeem wordt steeds duidelijker.

Komende weken staat een rit van 2x 2000 km op de planning en dan kunnen we echt ervaren hoe zuinig de auto op een hogere snelheid is, wat de range is en hoe snel het laden gaat als de auto nog bijvoorbeeld 40% accu heeft maar je wilt stoppen omdat je al 3.5 uur achter elkaar aan het rijden bent.

Wordt vervolgd

9,5