Mercedes-Benz CLA 250 e Shooting Brake Star Edition Luxury Line (2025)

Mercedes-Benz CLA 250 e Shooting Brake Star Edition Luxury Line (2025)

UitvoeringCLA 250 e Shooting Brake Star Edition Luxury Line
Versnellingen8, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2025
Jaar van aanschaf2025

Boven alle verwachtingen

• 25 km

Wat een verademing, deze CLA Shooting Brake! Ten eerste was ik meteen enthousiast over de geweldige vormgeving van zowel de buitenzijde als het interieur. Heerlijk nuchtere, gladde carrosserie zonder onnodige vouwen, deuken en uitstulpingen, die je bij vele merken ziet. Dit is inmiddels mijn 6e Mercedes-Benz. Hij is wel iets compacter dan de modellen die ik hiervoor had, maar ruim genoeg. Comfortabel zeker ook, gezien de naar mijn smaak perfecte balans tussen een comfortabele en sportieve afstemming, waarbij het comfort overheerst en ik in eerste instantie aan luchtvering dacht. Dat zit er niet op, maar geeft wel dat gevoel, dat ik in een eerdere C-klasse ook had, waar het overigens wel in zat. Het weggedrag is geweldig, hij stuurt zeer exact en je hebt het idee dat je op rails rijdt. Ik heb gekozen voor de Luxury Edition met Macchiato leren interieur, en het panoramadak, waardoor een ruimtelijke omgeving ontstaat in het interieur. Komende uit een grote E tron was ik in eerste instantie bang voor een wat benauwd gevoel, echter niets van dat alles. De wagen is meer dan snel genoeg met zijn 7 seconden, de motor is daarbij wel wat hoorbaar, gezien de inhoud ook begrijpelijk. Ik blijf een hybride het beste van twee werelden vinden, heb een EV gehad, maar dat wil ik nooit meer. Het MBUX systeem is zo'n beetje het beste wat er momenteel verkrijgbaar is, overzichtelijk, helder, spraakherkenning is top. Evenals het afwerkingsniveau overigens, alles past perfect en het materiaalgebruik is, zeker in deze klasse, van topniveau. Heerlijk toegankelijke kofferruimte met meer dan voldoende plaats. De rijassistentiesystemen zijn subtiel en storen daardoor niet. De akoestische melding voor snelheidsoverschrijding (verplicht sinds dit jaar) zit voor op het scherm en is makkelijk uit te schakelen

10,0

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz CLA