Mercedes-Benz CLA 250 e Shooting Brake AMG Line (2023) #2
Versnellingen | 8, Automaat met dubbele koppeling |
Bouwjaar | 2023 |
Jaar van aanschaf | 2023 |
Mercedes CLA 250e Shooting Brake
December 2023 kon ik mijn Mercedes ophalen bij de dealer in Tiel. Na alles met de verkoper te hebben afgerond met de auto naar huis.
Het betreft hier een CLA Shooting Brake 250e facelift model. Er zijn in vergelijking met het model tot juni/juli '23 slecht kleine wijzigingen aangebracht. De grootste is misschien wel het ontbreken van de touchpad op het middenconsole.
De auto waarmee ik een weekend mocht proefrijden had wel de touchpad in het midden, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik de touchpad niet mis.
Daarnaast beschikt de auto over elektrische stoelverstelling, AMG pakket, Burmester geluidsinstallatie, panoramadak, trekhaak en ik zal vast nog wat dingen vergeten zijn.
Met mijn 2.10 meter is de CLA een hele ruime auto voorin, achterin is het een ander verhaal, maar dit word bij ons niet gebruikt. Achter het stuur heb je zicht op twee mooie beeldschermen waar alle informatie duidelijk op staat, en anders binnen een handomdraai in het systeem te vinden is. Fysieke knoppen voor de ventilatie zijn makkelijk te vinden.
Tijdens het rijden maak ik veel gebruik van "Hey Mercedes", dit werkt probleemloos en kan in 9/10 gevallen de gesproken opdracht uitvoeren.
De auto rijd heel comfortabel, ik rij ongeveer 1.000 km in de week en stap met een fit gevoel de auto uit na een rit van 300 km. In de praktijk kan ik ongeveer 800 kilometer rijden op een volle tank van 30 liter benzine i.c.m. de elektromotor, welke over 15 kWh beschikt. Enkel elektrisch heb ik 82 km behaald voor de motor overging op brandstof. Op lange ritten kan je de navigatie instellen en denkt het hybride systeem mee om zo zuinig mogelijk op je bestemming te komen. Dit werkt zeer goed.
Dingen die tot op heden minder goed werken:
- adaptieve cruise control (met file rijden is het systeem soms te traag met het reageren. De auto voor je rijd al rustig weg, CLA komt op gang en gaat ineens als een raket omdat er wat ruimte voor je is om vervolgens weer in de ankers te gaan omdat het verkeer voor je weer stilstaat)
- het geluid valt soms uit na 90 minuten rijden, niks werkt meer (aanstaande maandag gaat ze hiervoor naar de garage)
- afstandbediening (met de sleutel in de broekzak wil de kofferbak soms open gaan doordat je de knop per ongeluk indrukt)
Al met al tot nu toe een hele fijne auto, die in vergelijking met andere Mercedes modellen het meeste kwaliteit bied voor je geld. Een A-klasse heb ik ook geprobeerd, maar dit was toch een stapje terug.
PRIVATE LEASE Mercedes-Benz CLA

Mercedes-Benz CLA 180 Star Edition AMG Line LIMITED | Panoramaschuifdak | Distronic | Night | Dodehoekassistent
- 2025

Mercedes-Benz CLA 180 Business Solution AMG |Panoramaschuifdak | Premium Plus | Night | Head-up display
- 2025

Mercedes-Benz CLA Shooting Brake 180 Star Edition AMG Line LIMITED |Panoramaschuifdak | Trekhaak | Night| Head-up display | Premium plus