Mercedes-Benz CLA 180 Business Solution AMG (2019) #2

Mercedes-Benz CLA 180 Business Solution AMG (2019)

UitvoeringCLA 180 Business Solution AMG
Versnellingen7, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2019
Jaar van aanschaf2019

Nieuwe CLA

• 427 km

Nadat ik in 2017 mijn MB CLA SB 200d moest inleveren omdat ik wegging bij mijn werkgever was ik er zeker van als ik weer een auto mocht leasen het weer een MB CLA zou worden.

Per 1 april begonnen bij mijn nieuwe werkgever en noodgedwongen een Fabia Station gekregen. Heb afspraken gemaakt dat na mijn proeftijd ik een andere auto mocht uitzoeken. En zo gebeurde het in mei.
Nadat ik een goed gesprek had de auto gaan samenstellen.

Had eigenlijk maar 2 auto's op mijn lijstje staan, namelijk de Kia ProCeed en de MB CLA.
Na beide gezien te hebben gekozen voor de CLA met de volgende uitrusting:
Mercedes-Benz CLA Coupé 180 DCT7 Business Solution AMG
Mountaingrijs metallic
Nightpakket
Connectiviteitspakket smartphone
Pluspakket
Dodehoekassistent
Panoramaschuifdak

Op 4 september de auto opgehaald.
Tot nu toe ben ik zeker te spreken over de auto. De eerste tank niet echt rustig aan gedaan, maar mijn enkele woon-werk afstand is maar 32km. Als ik kijk naar het verbruik dan zit het nu nog op de 1 op 15,1. Is keurig vind ik en kan alleen maar gunsiger worden als ik langere afstanden ga rijden.

De stoelen zitten goed, je hebt snel de juiste positie gevonden.
Panoramadak is een grote pluspunt, staat voornamelijk op ventilatiestand op de snelweg en gaat open als ik binnen de bebouwde kom rij.
Naviagtie werkt prima, heb wel Android auto, maar ben nog aan het zoeken hoe ik Flitsmeister op mijn scherm krijg te zien. Navigeer zowel met de incar navigatie of google maps als de Android auto is aangesloten.

Je kan diverse thema;'s gebruiken voor de lay-out van de dashboard en is ook weer met een profiel vast te leggen. Mijn vrouw heeft haar eigen profiel, daarin worden de thema's en de geluidinstellingen in vastgelegd.

Doordat de auto verlaagd is moet je wel oppassen met de drempels. Heb helaas al een paar keer meegemaakt dat ik de bumper tegen de drempel aan hoorde komen, dus even iets voorzichter erover. Voor de rest is de wegligging super. Heb voor de automaat instellineg alles op comfort staan en de stuur op sport stand staan, zodat die iets zwaarder stuurt.

Ruimte achterin met 2 kinderstoelen is meer dan genoeg, alleen moet je de stoelen liggend erin zetten en dan kantelen. Zonder kinderstoelen heb je als volwassenen meer dan genoeg beenruimte achterin, alleen oppassen met instappen en uitstappen met je hoofd.

De middenconsule met de zwarte pianolak is vingerafdruk gevoelig net als de touchscreen, ben nog op zoek naar de juiste middel om de vlekken goed te kunnen verwijderen. Suggesties zijn welkom.

Ik heb bewust gekozen voor de CLA 180. Als ik voor de CLA220 zou gaan en configureren dan kwam ik ruim over mijn lease budget uit. Aangezien we rustig aan doen, maar wel doorrijden (130-150) voldoet deze motor meer dan voldoende. Ben wel aan het kijken of er binnenkort chiptuning mogelijk is om het vermogen en koppel iets hoge te krijgen, naar de waarde van de CLA 200 (163 pk en 250NM). Ik weet dat er 2 bedrijven ermee bezig zijn die goed zijn. De verwachting is dat het eind van het jaar beschikbaar is. Dus nog even geduld hebben.

De kleur i.c.m. met de nightpakket maakt het een mooie verschijning. Wilde eerst voor een witte kleur gaan, maar dan zou ik te vaak in de wasbox staan, een zwarte wilde ik niet want dat vond ik niet mooi staan. Uiteindelijk een berggrijze zien staan met de nightpakket en die moest het worden.
Als optie wilde ik de standaard 18 inch velgen ruilen voor de 19 inch zwarte spaakvelgen, maar dat zou me 4000 euro kosten. Had gehoopt dat het minder zou zijn, dus heb die velgen maar niet besteld.

Ik overweeg de lak nog goed te poetsen, ben daar ook nog op zoek naar de juiste middelen, zodat de glans behouden blijft. Dus heb je suggesties laat het me dan weten.

Kom er achter dat ik niet eens DAB als optie heb genomen. Heb er wel met de verkoper over gehad tijdens het opmaken van de offerte, maar niet eens op gelet dat die niet op de offerte stond. Dus ben nu aan het kijken of ik die achteraf kan laten activeren of dat ik het aanschaf via de Mercedes me portal.

Tot zover mijn review, zal het regelmatig updaten.

*******Update 11-10-2019*********
We zijn nu al ruim een maand verder en bijna 4400 km mee gereden.
Nog steeds een prettige auto om van A naar B te rijden zonder op je voorgangers te kleven. Het is een auto die je op een comfortabele manier naar je eindbestemming brengt. En als je eens wilt doorrijden is dat zeker geen probleem, voor je het weet staat er opeens 170 km/h op de teller. Sneller ben ik nog niet gegaan, want had het niet eens door dat ik 170 km/h reed.

Daarbij kan hij zuinig zijn. Voor mijn werk naar Dordrecht geweest. Vanuit Hoofddorp naar Dordrecht voor een overleg en daarna weer terug naar Hoofddorp. Volgens de Mercedes Me app was het verbruik 1 op 20. Maar mijn gemiddelde gebruik over de 4400 km is bijna 1 op 14, gemeten met spritmonitor die ik bij houdt. Je merkt wel dat je een kleine tankinhoud hebt, volgens het boekje 43 liter incl. reserve.

Er is één ding wat me stoort en waarvoor ik naar de dealer ga. De sfeerverlcihting valt bij de ventilatieroosters uit. Het is nooit de vaste ventilatierooster. Het wisselt zich af over de 5 ventilatieroosters aan de voorzijde. Als je daarna de auto start dan doen ze het weer. Heeft niks met instellingen te maken en of dat de roosters dicht staan. Ze staan namelijk allemaal open.

Na een maand nog geen problemen gehad, had dat ook niet verwacht. Op het ene puntje waarvoor ik naar de dealer ga heb ik niks negatiefs te melden. Ook niet over de automaat. Als je stil staat, zorg ervoor voordat de stoplicht op groen gaat, of dat de kruising/rotonde leeg is, je al de rempedaal los laat. Daarna pakt de automaat het netjes op zonder enige schok.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz CLA